19 Mayıs 2012 07:13

İşte kölelik düzeni

İstanbul'da bir fırın sahibi, kaçak çalıştırdığı göçmen işçiyi zincirle bağladı. Zincirlerden kurtularak kaçan işçi, "Paramı versin, şikâyetçi olmam" dedi.İstanbul Beykoz Çavuşbaşı'nda kölelik dönemlerini hatırlatan bir olay yaşandı.Türkmen uyruklu göç

İşte kölelik düzeni
Paylaş


İstanbul Beykoz Çavuşbaşı'nda kölelik dönemlerini hatırlatan bir olay yaşandı.

Türkmen uyruklu göçmen işçi A.D, az para aldığı gerekçesiyle çalıştığı fırından ayrılmak istedi.

Buna karşı çıkan fırın sahibi G.Ç, A.D’yi zincirle bağlandı. 9 metrelik zincirle hamur teknesine bağlanan A.D. kurtulmayı başardı.

Fırından çıkarak bir kuaföre giren A.D. yardım istedi. Ağlayan ve su isteyen A.D’yi sakinleştiren vatandaşlar, polise haber verdi.

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri A.D’yi polis merkezine götürüldü.

Karnı doyurulan ve üzerine kıyafet alınan A.D.'nin ifadesinde "Gitmek istedim göndermedi. Bin lira alacağım var ona da el koydu. Kaçmaya çalıştım yakaladı. En sonunda ayağıma böyle zincir bağladı. Bin liramı versin şikâyetçi olmam" dediği öğrenildi.

G.Ç. ise verdiği ifadede "Bu adam madde bağımlısı. Uyuşturucu krizine girince kendine zarar vermesin diye bağladım" diyerek kendini savundu.

Ancak bu ifadesi tutarlı bulunmayan fırın sahibi, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Van'da 13 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Kromsan ve Soda Sanayi işçileri greve çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...