13 Ekim 2016 10:31

EMEP: OHAL ve ihraçlara karşı mücadele kazanacak

EMEP, OHAL, KHK'ler ve açığa almalara karşı KESK'in 15 Ekim'de Ankara'da yapacağı mitingin önemine dikkat çekti.

Paylaş

Emek Partisi, OHAL’in kaldırılması, KHK düzenlemelerinin iptal edilmesi, kamuda yaşanan ihraçlar ve açığa almaların son bulması amacıyla 15 Ekim’de Ankara’da yapılacak olan mitingin önemine dikkat çekti.

Emek Partisi (EMEP) hükümetin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın OHAL’i ‘tehlikeli bir silaha’ dönüştürdüğüne işaret ederek, “Hükümet, kamu personel rejimini ‘darbecilerle mücadele’ gerekçesi ile fiilen değiştirip ‘milli devlet’ anlayışı üzerinden yeniden biçimlendirmek istediğini açıkça ilan etmiştir”  ifadelerine yer verdi.

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan imzalı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı ve Hükümetin Meclisi devre dışı bırakarak OHAL’i hukuksuzluklara kalkan yaptığını, ülkeyi kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda ve Cumhurbaşkanının inisiyatifiyle yeniden inşa etmek istediğini vurguladı.

EMEP açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kamuda başlatılan kapsamlı ihraçlar ve açığa alma uygulamaları süreç içinde darbe girişimi ile uzaktan yakından ilgisi olmayanlara doğru genişletilmeye başlamıştır. Darbelerin, OHAL ya da sıkıyönetim uygulamalarının başlıca hedefi olan işçi ve emekçiler yine hedeftedir ve kazanılmış hak ve özgürlükler, sendikal örgütlülük, demokratik hak ve özgürlükler budanmaya ve iptal edilmeye başlanmıştır.
Hükümetin hangi gerekçeyle olursa olsun toplumsal kesimleri, siyasal partileri, kitle örgütlerini baskı altına almak için yasadışı yöntemlere başvurması ve bunun için de OHAL’i bir fırsat olarak görmesi tehlikeli sonuçlar doğurmak üzere artmıştır. Böylece OHAL düzeni iktidarın elindeki tehlikeli bir silaha dönüşmeye başlamıştır.
Hükümet, kamu personel rejimini “darbecilerle mücadele” gerekçesi ile fiilen değiştirip “milli devlet” anlayışı üzerinden yeniden biçimlendirmek istediğini açıkça ilan etmiştir. Bu kapsamda tanımlanan “yerli ve milli memur” tipine uygun bir kadrolaşma başlatılmış, kamu emekçilerinin aslında zaten sınırlı olan iş güvencesini kaldırmanın bahanesi kılınmıştır. Bunun için de kamu emekçilerine yönelik bir yasal düzenleme hazırlığı yapılmakta, kamu sektörünün yıkımı için adımlar atılmaktadır.
Kamu personeli hakkında başlatılan soruşturma süreci ve hukuksuz ihraç ve açığa alma uygulamaları, kapsamları genişletilerek iktidarın yanında saf tutmayanları da kapsar hale gelmiştir. Evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde hareket etmek yerine, adeta hukuka düşman kesilen Cumhurbaşkanı ve Hükümet Meclisi devre dışı bırakarak OHAL’i bu hukuksuzluğa kalkan yapmaktadır. Ülkeyi kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda ve Cumhurbaşkanı’nın inisiyatifiyle yeniden inşa etmek isteyen AKP Hükümetinin kamu emekçilerinin örgütlü gücüne karşı başlatmış olduğu saldırılar giderek artmaktadır.
KESK’in, OHAL’in kaldırılması, KHK’lerin geri çekilmesi, kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve iş güvencesini kaldırmayı hedefleyen düzenlemelerin geri çekilmesi için başlatmış olduğu yürüyüşler ve 15 Ekim Cumartesi günü Ankara’da yapılacak olan miting, hükümetin hukuksuz, yasa dışı adımlarına karşı kitlesel tepki gösterilmesi açısından önem taşımaktadır.
Emek Partisi olarak, OHAL’in kaldırılması, KHK düzenlemelerinin iptal edilmesi, kamuda yaşanan ihraçlar ve açığa almaların son bulması, belediyelere kayyım atanması, sendikal faaliyetler nedeniyle yaşanan gözaltı ve tutuklamalara son verilmesi için başlatılan kol yürüyüşlerinin ve 15 Ekim’de Ankara’da yapılacak olan mitingin hükümetin darbecileri gölgede bırakan uygulamalarına güçlü bir yanıt verilmesi açısından önemli görüyoruz.
Hukuku askıya alan, kamudaki yüz binlerce emekçiyi fiilen cezalandıran, kendisi gibi düşünmeyen herkesi “hain” ya da “terörist” ilan ederek kendi suçlarının üstünü örtmeye çalışan darbeci zihniyete karşı tüm emekçileri birlikte hareket etmeye ve birleşik mücadeleyi örgütlemeye çağırıyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nobel Edebiyat Ödülü Bob Dylan'a verildi

SONRAKİ HABER

Faruk Sarı: Cinayetin azmettiricileri jandarma bölgesinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...