13 Ekim 2016 09:46

'Kadrolarımız devlet üniversitelerine aktarılsın'

Kapatılan üniversitelerin çalışanları, kadrolarının devlet üniversitelerine devredilmesini istedi.

Paylaş

Darbe girişiminin ardından çıkarılan OHAL kararnameleri ilk olarak kapatılan, ardından da mecliste alınan kararla isimleri değiştirilerek devlete devredilen üniversitelerin çalışanları yaptıkları eylemle, kadrolarının devlet üniversitelerine devredilmesini istedi.

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL'le birlikte İzmir'de de Gediz, İzmir ve Şifa Üniversiteleri kapatılmış, bu üniversitelerde çalışan akademik ve idari personel soruşturmalar sonlanmadan işlerinden edilmişti. Kapatılan Şifa Üniversitesi'ne bağlı hastaneler, Sağlık Bakanlığı'na, Gediz ve İzmir Üniversitleri de İzmir milletvekillerinin yasa önerisiyle YÖK'e devredildi ve isimleri değiştirildi ancak her 3 üniversitede çalışanlar işlerine geri dönemedi. İş çıkışlarındaki 36-OHAL/KHK kodundan dolayı yeni iş de bulamayan bu üniversitelerin çalışanları yaptıkları açıklama ile sorunlarının giderilmesini istedi. Açıklamaya İzmir Milletvekili Murat Bakan da katılarak destek verdi.

'ZAN ALTINDA KALMAYA DEVAM EDİYORUZ'

Alsancak'taki ÖSYM binası önünde yapılan açıklamada basın metnini okuyan Nihal Çalışırlar, sürecin üzerinden üç ay geçmiş olmasına rağmen yaşadıkları sorunların çözülmediğini ifade ederek "FETÖ/PDY yapılanması ile hiçbir bağımız bulunmamasına rağmen kamuoyunda yerleşen kanı sebebiyle de başvurduğumuz veya iletişime geçtiğimiz kişi ve kurumlar bize iş sağlama konusunda tedirgin davranmaktadırlar. Hatta neredeyse hepsi bahsi geçen husus sebebiyle bizlere olumsuz yanıt vermektedirler. SGK iş çıkışlarımızda yer alan 36 OHAL/KHK kodu nedeniyle yukarıda bahsi geçen iş başvuruları konusundaki önyargılı tutumla zan altında bırakılmaya devam etmekteyiz" dedi.

'HAKLARIMIZ VE İSTİHDAMLARIMIZ DEVREDİLSİN'

Yasal düzenlemelerin yapılmasını isteyen Çalışırlar taleplerini sıraladı. Taleplerin arasında, soruşturmaların bir önce tamamlanarak, daha önceden elde etmiş oldukları hakların ve istihdamların devlet üniversitelerinde yeniden sağlanması, iş çıkışlarındaki 36-OHAL/KHK kodunun kaldırılması, geçen süre boyunca tüm özlük hakların ödenmesi ve mağduriyetlerini dile getirebilmek için Başbakan Binali Yıldırım'la görüşmek.  Çalışırlar, son olarak CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın kendileri ile ilgili verdiği yasa önerisinin meclisten geçmesi için hükümete ve siyasi partilere çağrı yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beko: KHK ile memleket yönetilmez

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de 3 yılda en az 217 işçi iş cinayetinde can verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...