13 Ekim 2016 09:50

Eskişehir'de 19 yaşındaki işçi feci şekilde can verdi

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir fabrikada 2 tonluk çelik makasın üzerine düştüğü Murat Kazık isimli işçi can verdi.

Paylaş

Hükümet OHAL döneminde işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini içeren yasaları ertelerken, işçi ölümleri her geçen gün artmaya devam ediyor. En son Eskişehir yeni kompleks Devlet Hastanesi inşaatında yaşanan iş cinayetinde 19 yaşındaki Murat Kazık feci şekilde can verdi.

Devlet Hastanesi İnşaatında (71 Evler) bulunan beton mikser makinesi içindeki beton donunca patron 19 yaşındaki Murat Kazık’ı temizlemesi için mikseri makinesinin içine soktu. Patron kimseye haber vermeden olay yerinden ayrılırken, mikserin içinde işçi çalıştığını bilmeyen başka bir işçi mikseri çalıştırınca, Murat Kazık feci şekilde can verdi. Devlet Hastanesinde taşeron iş yapan şirket yetkilileri yerel basına iş cinayetini, “işçinin düşerek ölmesi” şeklinde yansıtmak istedi.

10 gün kadar da önce yine Eskişehir Çifteler ilçesinde kabuk ayıklama makinesine eline kaptıran B.K isimli işçi yaşamını yitirmişti. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çatı aktarırken düşen işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Beko: KHK ile memleket yönetilmez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...