13 Ekim 2016 08:56

Tekerlekli sandalyesiyle Senegal’i fotoğrafladı

Elif Gamze Bozo, engelleri aşmaya devam ediyor. Cam kemik hastası Bozo, tekerlekli sandalyesiyle bu kez Senegal’i fotoğrafladı.

Paylaş

Elif Gamze Bozo, engelleri aşmaya devam ediyor. Cam kemik hastası Bozo, tekerlekli sandalyesiyle bu kez Senegal'i fotoğrafladı. “Kendime engel olamıyorum” diyen Bozo’nun Senegal fotoğraflarından oluşan serginin açılışı, 15 Ekim Cumartesi günü Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek.

Engelsiz Sanat Derneği’nin engellileri toplum yaşamına katmak ve toplumun engelli algısını değiştirmek için başlattığı “Yorgan Altında Kimse Kalmasın” hareketinin kamuoyunda en tanınmış ismi Elif Gamze Bozo.  Bozo, Senegal’i fotoğraflamak üzere Ankara’dan 7751 kilometre uzaklıktaki Afrika’ya gitmeyi hayal ediyordu. Ankara’da büyük hayati tehlike yaşamasına neden olan “belediyenin mazgallarına” rağmen Bozo, hayalini bir projeye dönüştürdü. İsmini de “Kendime Engel Olamıyorum” koydu. Uzun uğraşlar sonucunda yine tüm engelleri aşarak hayaline koştu, Senegal’e gitti.

Bozo, Senegal’de dostluklar kurdu. Orada yaşayan çocukların gülüşüyle güldü, dertleriyle dertlendi. Gördüğü herşeyi tekerlekli sandalyesiyle fotoğrafladı. Şimdi bir yıldır büyük bir emekle hazırladığı çalışmasını insanlarla buluşturmanın heyecanını yaşıyor. Şimdi de heyecanına “engel olamıyor”. Elif Gamze Bozu’nun fotoğraf sergisi ve belgesel gösterimi, 15 Ekim Cumartesi günü saat 16:00’da Ankara Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri 3. Kitap Fuarı başlıyor

SONRAKİ HABER

Muhabirlerimiz İbrahim Polat ve Cemil Uğur'a dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...