13 Ekim 2016 07:40

Kolombiyalıların barış yürüyüşü sürüyor

Barış anlaşmasının referandumla reddedilmesine rağmen binlerce Kolombiyalı sokaklara çıkarak ‘barış’ talep etmeyi sürdürüyor.

Paylaş

Hükümet ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri-Halk Ordusu (FARC-EP) arasında imzalanan anlaşmanın referandumda reddedilmesine rağmen binlerce Kolombiyalı sokaklara çıkarak ‘barış’ talep etmeyi sürdürüyor. Başkent Bogota’da dün on binlerce Kolombiyalı bir kez daha barış için yürüdü.

SANTOS ‘HAYIR’CILARI DİNLEYECEK

Referandumda, çok az oy farkıyla reddedilen anlaşma 52 yıldır süren çatışmaları bitirmeyi hedefliyordu.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, antlaşmaya karşı çıkanların önerilerini dikkate alacağını açıkladı. Santos, televizyondan halkına seslenerek, “Büyük çoğunluk beni bir an önce çözüm bulmakla görevlendirdi çünkü belirsizlik bu sürecin en büyük düşmanı. Şüphesi olan herkesi dinleyeceğim ve fikirlerinin müzakere masasında değerlendirilmesini sağlayacağım. Barış bizi birleştirmeli, barışla gelecek nesillere daha iyi bir ülke inşa etmeliyiz” dedi.

ELN, REHİNELERİ BIRAKACAK MI?

FARC’tan sonra ülkedeki en büyük silahlı örgüt olan Ulusal Kurtuluş Ordusu’yla (ELN) da barış görüşmeleri başlıyor.
Örgüt müzakereler öncesinde, en az iki rehineyi serbest bırakacağını açıklamıştı. Euronews’un haberine göre, ELN elinde tuttuğu  Choco kentinin eski valisi Odin Sanchez’in görüntülerini yayınladı. Yaklaşık 2 bin militandan oluşan ELN’in elinde kaç rehine olduğu bilinmiyor.

Tarafların temsilcileri pazartesi günü Venezuela’da yaptığı basın açıklaması yaptı, barış görüşmelerinin 27 Ekim’de Ekvador’da başlayacağı duyuruldu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da 'terör' zanlısının şüpheli intiharı

SONRAKİ HABER

Suriye görüşmeleri yeniden başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...