13 Ekim 2016 06:56

Akademisyenlerden KOÜ'deki gözaltılara tepki

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Sen Temsilciliği 34 öğrencinin gözaltına alındığı olaylarla ilgili Eğitim Sen şube binasında açıklama yaptı.

Paylaş

Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) önceki gün yaşanan olaylar sonrası 34 öğrenci gözaltına alınmış, sonrasında ifadelerin alınmasının ardından gece geç saatlerde öğrenciler serbest bırakılmıştı. Kocaeli Üniversitesi Eğitim Sen Temsilciliği yaşananlarla ilgili Eğitim Sen şube binasında açıklama yaptı.

KOÜ'deki olaylarda 3 öğrenci yaralanmış, 34 öğrenci de polis tarafından gözaltına alınmıştı. Öğrenciler ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken Eğitim Sen Üniversite Temsilciliği 34 öğrencinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Eğitim Sen Üniversite Temsilciliği adına basın açıklamasını okuyan Ömer Furkan Özdemir, öğrencilerin hedef alındığını söyledi.

ÖĞRENCİLERİ HEDEF ALIYORLAR

Üniversitede korku ikliminin hakim kılınmak istendiğini aktaran Özdemir, "Sendikamız üyelerinin baskı altına alınmasıyla başlayan, üniversitemizin aydınlık yüzü akademisyenlerin hedefe konulması ve işten çıkarılmalarıyla süren bu saldırıların bir diğer yönü de üniversitemiz öğrencilerinin baskı altına alınması ve bir korku iklimini hakim kılma çabasıdır. Asıl hedef bellidir; Sorgulamayan, biat eden bir gençlik yaratmak ve bilim yerine gericiliğin hakim olduğu bir sözde üniversite inşa etmek. Dün üniversitemiz Umuttepe kampüsünde, çoğu öğrenci dahi olmayan gerici çeteler tarafından üniveristemiz öğrencilerine yönelik provokatif bildiriler dağıtılmaya çalışılmış, çıkan tartışmada saldırıya uğrayan 34 öğrencimiz bu saldırılara müsaade eden polis tarafından da gözaltına alınmıştır. Bu sırada çoğu öğrencimiz yaralanmış, bir öğrencimizin kolu kırılmıştır. 19 hocamızı haksız hukuksuz bir şekilde büyük bir fırsatçılık ve utanmazlıkla işten çıkaranlar şimdi de üniversitemiz öğrencilerini hedef almaktadır" dedi.

Üniversitede öğrencilere yönelik polis saldırılarını istemediklerini söyleyen Özdemir, "Demokratik haklarını kullanan öğrencilerimizin seslerini susturmaya yönelik her türlü gerici saldırılara karşı üniversite yönetimini bir an önce önlem almaya çağırıyoruz. Demokratik laik üniversite ve bilim mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, hocalarımıza dokunmayın, öğrencilerimize dokunmayın, üniversitemizin üzerinden kirli ellerinizi çekin” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'ya yürüyen KESK'liler Kocaeli'ye geldi

SONRAKİ HABER

Hidayet Türkoğlu, TBF başkan adaylığını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...