13 Ekim 2016 05:11

Kayseri'de 8 tutuklama, İzmir'de 19 gözaltı

İzmir'de FETÖ operasyonunda 'ByLock' kullandıkları iddiasıyla 19 kişi gözaltına alındı. Kayseri'de de 8 kişi FETÖ'den tutuklandı.

Paylaş

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, bugün sabah saatlerinde 'ByLock' kullandıkları öne sürülen ve meslekten ihraç edilen öğretmenlere yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında baskın yapılan adreslerde 19 kişi gözaltına alındı.

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 19 kişi, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kayseri'de ise Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele polislerinin geçen hafta gerçekleştirdiği operasyonda 64 kişi gözaltına alındı. Bir hafta süren soruşturmanın ardından gözaltına alınanlar dün Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliğine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen 64 kişi savcılığa verdiği ifadenin ardından nöbetçi Sulh ceza mahkemesinde yaklaşık 10 saat ifade verdi. Mahkeme şüphelilerden 8 kişiyi tutuklarken, 56 kişiyi yurt dışı yasağı ve adli kontrol koşuluyla serbest bıraktı.

Tutuklanan şüpheliler Sıddık İslamoğlu, Alparslan Küçükğöze, Turan Bulduk, Mithat Erciyes, Mehmet Urfalı, Salim Güner, Mustafa Delikardeş ve Habip Sevinç cezaevine gönderildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Dolar, rekor seviyede

SONRAKİ HABER

Cerablus'ta cihatçılara Türk polisi kepi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...