13 Ekim 2016 03:37

Ihlamur Parkı’ndan bir güzel haber daha

Ihlamur Parkı'nda tonozlu su deposu 2863 sayılı kanun kapsamında tescil edildi.

Paylaş

Ihlamur Parkı'nda tonozlu su deposu 2863 sayılı kanun kapsamında tescil edildi. Böylece yaklaşık bir yıldır Ihlamur Parkı’na inşaat yapılmaması ve tescilli sit alanı olduğu için korunmasını isteyen mahalelilere bir güzel haber daha geldi.

İstanbul III Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Beşiktaş’ta bulunan Abbasağa Mahallesi’nde 47 pafta, 330 ada, 20 parsele ilişkin kurul üyelerince yapılan incelemede, tonozlu su deposunun 2863 sayılı yasa gereği korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edildi. Set duvarlarıyla beraber koruma grubunun 1. grup olarak belirlenmesine, Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulunun kararı ile korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilen nişan taşları ve set duvarlarıyla birlikte parsel bütününde rölöve, restitüsyon projesini ve sanat tarihi araştırmasının ilgili kurumlar olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Müdürlüğü ile yapılması kararı verildi.

Karar ile ilgili görüştüğümüz Avukat Eren Can, bu gelişmenin Ihlamur Parkı’nın yeni imar planında yeşil alan olarak kalmasından sonra ikinci bir kazanım olduğunu belirterek bütün arazinin kültür varlığı olarak tescil edilmesi için çalışacaklarını ifade etti. Yaklaşık 400 yıldır her daim yeşil alan niteliği kullanılagelen bu alandaki tarihi tonozlu su sarnıcının da tescil edilmesi ve koruma grubu 1 olarak belirlendiğini aktaran Can, “Biz bu aşamadan sonra kurula tekrar raporlar sunarak bütün arazinin kültür varlığı olarak tescil edilmesi yönünde girişimlerde bulunacağız ve parkımızla ilgili inşaat fikrini tamamen zihinlerden sileceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Musul operasyonuna kimin katılacağına Irak karar verecek'

SONRAKİ HABER

Makina Mühendisleri: Yanlış ulaşım politikalarından vazgeçin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa