13 Ekim 2016 00:56

KESK: İş güvencesi için herkesi 15 Ekim mitingine bekliyoruz

KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, '15 Ekim’de yapacağımız mitinge sendikalı, sendikasız kamu emekçisi arkadaşlarımızı bekliyoruz' dedi.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

KESK üyeleri kamuda on binlerce emekçinin açığa alınması ve ihraç edilmesine karşı Ankara’ya yürüyüş başlattı. İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’dan yola çıkan emekçiler 15 Ekim’de Ankara’da miting düzenleyecek. KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, “Asıl mesele sadece kamu emekçilerinin göreve dönmesi değil, iş güvencesinin kaldırılmasıyla kamuda işsizlik tehlikesinin ortaya çıkması. 15 Ekim’de yapacağımız mitinge sendikalı, sendikasız tüm kamu emekçisi arkadaşlarımızı bekliyoruz” dedi. 
KESK’in, OHAL kararnameleriyle (KHK) kamuda ihraç ve açığa almalara karşı 29 Eylül’de başlattığı eylem programı 15 Ekim’de Ankara’da yapılacak mitingle sona erecek. Kamu emekçileri 3 gün boyunca güzergahlarında bulunan illerde basın açıklamaları yapacak ve Ankara’da buluşacaklar. 15 Ekim Cumartesi günü Ankara’da yapılacak mitingle OHAL sonrasında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle haksız yere açığa alınan ve ihraç edilen on binlerce kamu emekçisinin görevlerine iadesi istenecek. 15 Ekim’de Kurtuluş Parkı’nda toplanılarak Kolej Meydanı’na yürünecek. 
Kamu emekçilerinin Ankara’ya yapacağı yürüyüşe ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulunan KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, OHAL’in kaldırılması için mücadele edeceklerini söyledi. KHK’lerle açığa alınan ve ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesini, iş güvencesini ortadan kaldıracak yasal düzenlemelerden geri dönülmesini istediklerini belirten Toprak, “İşimize ve geleceğimize sahip çıkmak için İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’dan yola çıkarak Ankara’da olacağız. Yürüyüş kollarımız 3 gün boyunca güzergahlarındaki bazı illerde de basın açıklamaları yapacaklar” dedi. 

İŞ GÜVENCEMİZİ İSTİYORUZ

Öte yandan mitingin en önemli yanının diğer konfederasyon üyesi ve sendikasız kamu emekçilerinin de katılım isteği olduğunu ifade eden Toprak, yalnızca görevden uzaklaştırılan kamu emekçilerinin geri dönmesi değil, kamuda iş güvencesini ortadan kaldıracak düzenlemelerin de ortadan kaldırılmasının oldukça kritik olduğunu söyledi. Bakanlık tarafından iş güvencesine yönelik bazı çalışmaların yapıldığına ilişkin bilgileri olduğunu kaydeden Toprak, “Asıl mesele sadece kamu emekçilerinin göreve dönmesi değil, iş güvencesinin kaldırılmasıyla kamuda işsizlik tehlikesinin ortaya çıkması. Bu nedenle diğer konfederasyonların da 15 Temmuz darbe girişiminden önce yaptığı açıklamalara uyması, darbecilerle ve terör örgütleriyle mücadele bahanesiyle hükümetin iş güvencemizi kaldırmasına göz yummamaları gerekiyor. 15 Ekim’de yapacağımız mitinge sendikalı, sendikasız tüm kamu emekçisi arkadaşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

İlk Kürtçe okul kapatıldı: Hani Kürtçe sizin de dilinizdi?

SONRAKİ HABER

İŞKUR, kayıt dışı işçi çalıştırmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...