12 Ekim 2016 17:16

KESK'liler saldırılara karşı İstanbul'dan yola çıktı

İstanbul'daki KESK üyesi kamu emekçileri, on binlerce emekçinin açığa alınması ve ihraç edilmesine karşı Ankara'ya yürüyüş başlattı.

Paylaş

İstanbul'da görev yapan KESK üyeleri, “İşimize Ve Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz, Bu Ağır Saldırıyı da Püskürteceğiz!” şiarıyla 15 Ekim’de Ankara’da yapılacak miting için yola çıktı.
Kadıköy Haldun Taner Tiyatrosu önündeki yürüyüş kolu uğurlamasında sık sık "Kıyıma izin vermeyeceğiz", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Ne darbe ne OHAL demokratik Türkiye", "OHAL yasası geri çekilsin" sloganları atıldı. Açıklamaya DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve TMMOB İKK Sekreteri Cevahir Akçelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Polat da katıldı. Yürüyüş kolu, Yalova, Kocaeli, Bursa, Kocaeli üzerinden Ankara'ya ulaşacak. 

Yürüyüş öncesinde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, "Arkadaşlarımız bugün 3 koldan yürüyüşü başlatıyor. Defalarca bunu yaptık. Bizim yürüyüşümüz, yolu düzlüğe kavuşturmak içindir" dedi.
"Dönün kendi içinizde hesap sorun. Boy boy fotoğraflarınıza bakın" diyerek hükümete seslenen Köse şöyle devam etti: "Bizim örgütumuz bellidir. KESK'tir. Aylarca eğitimi engelledikleri için grevdeydik. Bu ülkede tek bir insan ölmesin diyoruz biz. Barış mücadelesine sonuna kadar devam edeceğiz. Haksızlığa uğrayan bütün kamu emekçileri için yürüyoruz. Doğa, bilim, eğitim için yürüyoruz. Bizi sindirip korkutacaklarını sanıyorlar."
10 Ekim'de yaşanan polis saldırısına da tepki gösteren Köse, "Bu ülkede en büyük kırılma 10 Ekim’de oldu. 101 insanımız katledildi. Siyasal iktidar toplumsal hafizamızı yok etmek için anmalarımıza saldırıyor. İstedikleri, toplumun herşeyi unutup biat etmesidir" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Canan Karatay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a yanıt verdi

SONRAKİ HABER

'Türkiye’nin ihtiyacı başkanlık değil, demokrasi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...