12 Ekim 2016 15:51

Müvekkilini görmeye giden avukatın parmaklarını kırdılar

Maltepe Çocuk Cezaevi'ndeki müvekkili ile görüşmeye giden Avukat Günay Dağ, gardiyanların saldırısına uğradı, parmakları kırıldı.

Paylaş

OHAL'e Karşı Hukuk Örgütleri Platformu, Maltepe Çocuk Cezaevi'nde müvekkili ile görüşen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi Günay Dağ'ın çıkışta gardiyanların saldırısına uğramasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Dağ'ın yerlerde sürüklenerek dışarı atıldığı belirtilen açıklamada, Dağ'ın parmaklarının kırıldığı ve başından darbedildiği belirtildi. Açıklamada, "Meslektaşımıza yapılan bu saldırı mesleğimize ve avukatlık pratiğimize karşı başlayan sistematik saldırının geldiği son noktadır. Adliyelerden dövülerek atılan, yargılanan, görevini yapmasına izin verilmeyen, avukatların yanında durmayan İstanbul Barosu ve Türkiye Barolar Birliği bu saldırıların sorumlusudur" denildi. 

'YASAL SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ'

"OHAL adı altında mesleğimize karşı yapılan saldırıların KHK'lar ile meşrulaştırılmasını kabul etmiyoruz" ifadesi kullanılan açıklamada, cezaevi müdürü ve infaz koruma memurları hakkında işleyecek yasal sürecin takipçisi olacakları belirtildi. (İSTANBUL) 

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli Dayanışma Akademisi ikinci derste Sartre’ı tartıştı

SONRAKİ HABER

‘TV’lerimiz kapatılsa da haber vermeyi sürdüreceğiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...