12 Ekim 2016 12:09

Rojava Derneğinin hesabı kapatıldı

Antep Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin açtığı ‘yardım ve bağış hesabı’ Türkiye İş Bankası tarafından kapatıldı.

Paylaş

Antep Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin açtığı ‘yardım ve bağış hesabı’ Türkiye İş Bankası tarafından kapatıldı. “Yukarıdan baskı var” diyerek hesabı kapatan banka, hesaptaki paraya da el koydu.

Antep’te çalışmalar yürüten Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Türkiye İş Bankasında açtığı hesap banka tarafından kapatıldı. İş Bankası kapatma gerekçesi olarak, yardım izni olmadan hesabın kullanıldığını iler sürerken, derneğin Antep Eş Başkanı Abdurrahman Kartal ise, konu hakkında hukuksal süreç başlattıklarını belirterek, çalışmalarının engellenmeye çalışıldığını söyledi.

BAĞIŞ PARASINA EL KONULDU

Kartal, derneklerine yapılan bağışları toplamak için Antep’in İş Bankası Pazaryeri Şubesinde gerekli evrakları verip, hesap açtırdıklarını belirtti. Kimseden yardım istemediklerini, tamamen gönüllülük esasları çerçevesinde isteyenlerin bağış yapabildiğini ifade eden Kartal, yapılan bağışları açtıkları hesaplarına yönlendirdiklerini söyledi. Birkaç bağıştan sonra hesap açtıkları şubenin çalışanları tarafından aranıp, “Bize yukarıdan baskı var. Hesabı kapatmamız gerekiyor” denildiğini dile getiren Kartal, “Ondan sonra ne yaptıysak hesabımızı kapattılar. Bu kapsamda 2 bin 600 lira paramız vardı. Ona da el koydular. İş Bankasının da bize gönderdiği ve kapatma gerekçesi olarak gösterdiği tebligatta ise derneğin yardım toplama izninin olması gösteriliyor” dedi.

Bu konuda hukuki süreç başlattıklarını kaydeden Kartal, avukatları aracılığı hesaplarının kapatılmasına ilişkin ihtarname çektiklerini hatırlattı. Hem maddi hem manevi olarak hukuki sürecin devam ettiğini aktaran Kartal, haklarını sonun kadar savunacaklarını kaydetti.

‘ORDU’DAN ROJAVA’YA KADAR HER YERDEYİZ’

Tek bir kesime sahip çıkan bir yapı olmadıklarını, insani yardım derneği olduklarını vurgulayan Kartal, “Ordu’da sel olduğunda da vardık. Rojava’da halkların yanında da vardık. Derneğimiz Sur, Silopi, Şırnak, Cizre ve Nusaybin’de evleri yıkılan insanların yanında da vardı. Nerede bir mağduriyet varsa orada bulunduk. Bu tür bir sahiplenişten dolayı bize bir yönelim var. Bir yardım derneğinin ne zararı olabilir” şeklinde konuştu.

‘HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ’

Bu tür yönelimlere karşı el ele verip, daha fazla çalışacaklarının altını çizen Kartal, herkesi bu konuda duyarlı olamaya çağırdı. El ele verip, ihtiyacı olan herkese koşacaklarını vurgulayan Kartal, şöyle devam etti: “Bu halkın kimseye el açmasına izin vermeyeceğiz. Bize bir tahammülleri yok ama biz her şeye rağmen bütün koşulları zorlayacağız. Buradan bir kez daha belirtiyoruz. Önümüzde bir kış var. Ve halen evleri olmayan binlerce insanımız dışarıda. Derneğimizin çadır kampanyası var. Herkesin buna katılmasını istiyoruz.” (Antep/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘TV10 Aleviler arasında köprü görevi gördü’

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta çatışma: 1 asker hayatını kaybetti, 2 asker yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa