12 Ekim 2016 11:32

‘Tek sese karşı çok sesli mücadele edeceğiz’

Diyarbakır’da Başbakanlığın emriyle kapatılan TV ve radyolar için oturma eyleminde bulunan gazetecilerin eylemi 3. ve son gününde

Paylaş

Diyarbakır’da Başbakanlığın emriyle kapatılan TV ve radyolar için oturma eyleminde bulunan gazeteciler, eylemlerinin üçüncü ve son gününde halkın haber alma hakkının yeniden sağlanması, gazetecilere yönelik baskıların sonlandırılması çağrısı yaptı. Gazetecileri ziyaret eden Diyarbakır Barosu, İnsan Hakları Derneği ve TTB heyeti de yaşananlara dair kaygılarını dile getirerek, demokratik bir ortamın oluşturulmasını istedi.

‘TEK SESE KARŞI ÇOK SESLİLİĞİ SAVUNACAĞIZ’

İlk olarak gazetecileri Belediye-İş Sendikası’ndan yöneticiler ve işçiler ziyaret etti. Belediye-İş Diyarbakır Şube Başkanı Vezir Perişan, “İşçiler olarak seslerimizin duyurulduğu nadir kanalların kapatılması bizlerin sorunlarının gündemleştirilmesinin de engellenmesi olmuştur. Bizler işçinin, emekçinin yanında olan TV’lerin yanındayız ve tekrar seslerimiz olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, “OHAL ile birlikte muhalif kesimlere ciddi bir baskı var. Burada basına yönelik uygulamalarla da basın ve ifade özgürlüğünü engellemek gayreti söz konusudur. Bu nedenle sizlerin basın özgürlüğü için bu dönemde başlattığınız bu direniş çok anlamlıdır. Biz Baro olarak sizlerin aynındayız. Tek sese karşı bizler de sizlerin çok seslilik mücadelesini savunmaya,  devam edeceğiz” dedi.

‘DEMOKRATİK BİR ORTAM OLUŞTURULMALI’

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici de, TV’lerin kapatılmasıyla birlikte hak ihlallerinin de arttığını ve bunu gösteren televizyonlar olmadığı için sürecin daha acımasız sürdürüldüğünü söyledi. Bilici, “Bizler hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamalıyız. Hukuk bir gün herkese lazım” dedi. Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyesi Şeyhmus Gökalp de, TTB olarak desteğini sunarak, yaşanan gelişmelerin kaygı verici boyutlara ulaştığına dikkat çekerek, daha karanlık dönemler yaşanmadan demokratik bir ortamın oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Amed Ekoloji Meclisi adına gelen bir heyet de dayanışma duygularını ifade ederek ziyarette bulundu. Yine Diyarbakır Emek Gençliği üyeleri de gazetecileri ziyaret ederek dayanışma gösterdi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yarkadaş: Frekanslar peşkeş mi çekilecek?

SONRAKİ HABER

AYM'den CHP'nin KHK'ler kaldırılsın talebine ret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...