12 Ekim 2016 11:14

Hayvanlara kötü muameleyi belgelemek isteyene darp iddiası

Bilecik’teki hayvan barınağında hayvanlara yönelik kötü muamele iddiaları üzerine barınağa gelen Yasemin Şenyurt darbedildi.

Paylaş

Alicem AYDIN
İstanbul

Bilecik’teki hayvan barınağında hayvanlara yönelik kötü muamele iddiaları üzerine barınağa gelen Yasemin Şenyurt darbedildi. Barınak görevlileri tarafından darbedildiğini belirten Şenyurt’un bacaklarında morluklar oluştu. Olaya ilişkin görüntülerde erkek görevlilerin Şenyurt’u yere yatırdığı, ellerinden tutarak üzerine çıkarak darbettiği görülüyor.

YERE YATIRDILAR, ELLERİNİ TUTTULAR

Yasemin Şenyurt, daha önce Bilecik Belediyesine bağlı Bilecik Hayvan Rehabilitasyon Bakımevinde hayvanlara yönelik kötü muameleyi videoya almıştı. Barınakta hayvanlara kötü muamele yapıldığı iddialarının yeniden gündeme gelmesi üzerine barınağa gelerek video çekmek isteyen Şenyurt, barınak görevlileri tarafından darbedildiğini iddia etti. Şenyurt’a yapılan saldırı barınağın güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi. Görüntülerden alınan fotoğraflarda, erkek barınak görevlilerinin Şenyurt’u yere yatırdığı, ellerinden tutarak üzerine çıkarak darbettiği görülüyor.

BACAĞINDA MORLUKLAR OLUŞTU

Darp olayının ardından Şenyurt’un bacaklarında büyük morluklar oluştu. 27 Eylül’de gerçekleşen olayın ardından Şenyurt, Bilecik Devlet Hastanesine giderek darp raporu aldı. Şenyurt, barınak çalışanı dört kişi hakkında da savcılığa giderek şikayette bulundu. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

‘SENDEN BIKTIK’

Gazetemize Konuşan Yasemin Şenyurt, Bilecik’te bir yamaca yapılan barınağın çok rüzgar aldığını ve soğuk olduğunu belirterek, köpeklerin aç ve susuz bırakıldığını iddia etti. Şenyurt, olay gününü ise şöyle anlattı: “Barınağa gittik. Barınakta olan eksikleri söylerken bana müdahale ettiler. ‘Senden bıktık, her zaman problem yaratıyorsun’ gibi ifadeler kullandılar. Hakaret ve küfür ettiler. Çekim yapmama izin vermediler. Daha sonra belediyenin üç erkek görevlisi ve yine erkek bir veteriner hekim tarafından darbedildim.”

BARINAK YETKİLİLERİ KABUL ETMEDİ

İddialar üzerine, yaşananları sormak için görüştüğümüz barınakta çalışan yetkili, Yasemin Şenyurt’un barınağa gelerek kendilerine taş attığını ve tükürdüğünü ileri sürerek “Asıl biz şikayetçiyiz, veteriner 3 gün iş göremez raporu aldı” diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE VİDEOYA ALMIŞTI

Bilecik’te bulunan barınağı bir buçuk yıl önce yine ziyaret ettiğini ifade eden Yasemin Şenyurt, hayvanların aç ve susuz bırakıldığını, başlarında bekleyen görevlinin olmadığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben gittiğimde küflü ekmek yedirildiğini gördüm. Bu hususla ilgili yaptığım çekimleri ve tespitleri Çarşı Polis Merkezi Amirliğine sundum. Barınaktaki görevlilerin görevlerini ihlal ettiklerini düşünüyorum. Bu görevliler hakkında davacı ve şikayetçiyim.”

‘İÇERİDEKİ GERÇEK VAHŞETİ SAKLAMAK’

Hayvan barınaklarında yaşanan ihlalleri ve bu ihlalleri görüntülemeye çalışan hayvan hakları savunucularının darbedilme olaylarına ilişkin gazetemize konuşan İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Hülya Yalçın, olayları buraya getiren sürecin hayvanların barınaklarda sürekli kötü muameleye maruz kalması, barınakların şeffaf olmaması gibi nedenler olduğu belirtti. Yalçın, olayları ‘Gönüllü bana tükürdü, bana taş attıya’ getirmelerinin sebebinin de içerideki kötü muameleyi ve vahşeti saklamak olduğunu ifade etti.

Hayvan hakları savunucularının ve barınak çalışanlarının tartışmalarının nedeni üzerinde durulması gerektiğini söyleyen Avukat Yalçın, “Barınaklarda hayvan hakları ihlalleri yokmuş, gönüllü barınağa olay çıkarmak için gelmiş gibi gösteriliyor” dedi.

İnsanların hayvan barınaklarındaki durumundan rahatsız olduklarını ve bu durumu düzeltmek için bir şey yaptıklarını söyleyen Yalçın, “Barınaklarda hayvanlar kötü koşullarda yaşadıkları için insanlar bu durumdan rahatsız ve bu durumun düzeltilmesini istiyor. Fakat barınak yetkilileri, ‘Hayvanlar sahipsiz kalsın hiç kimse de peşlerine düşmesin’ istiyor. Barınaklara gelen kişileri de ‘saldırgan’ olarak mimleyelim rezil edelim diyorlar “ diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

CHP’li vekillerden Hayatın Sesi’ne destek

SONRAKİ HABER

Toplum yararı için Hayatın Sesi yayınını sürdürmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...