12 Ekim 2016 10:59

İşçilerin çalışma koşullarını ağırlaştıran OHAL kaldırılsın

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Çalışma Hayatı Komisyonu, OHAL’in işçilerin çalışma koşullarına olumsuz yansıdığını bildirdi.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Çalışma Hayatı Komisyonu, OHAL’in işçilerin çalışma koşullarına olumsuz yansıdığını bildirdi.

İHD İstanbul Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Çalışma Hayatı Komisyonu Üyesi Osman Özkan, OHAL’in bahane edilerek demokrasi kırıntılarının da ortadan kaldırıldığını söyledi. Özkan, “OHAL döneminde çıkartılan zorunlu BES ile işçinin aldığı ücretin bir kısmı da yasa zoru ile gasbedilecektir. İşçilerin uğradıkları haksızlıklara karşı direnişleri OHAL gerekçe gösterilerek yasaklanmaktadır” dedi. Tedi, Emaar, BEDAŞ, Avcılar Belediyesi, Antep Başpınar Çikolata fabrikasında sendikaya üye olan, ödenmeyen ücretlerini isteyen, hakkını arayan işçilerin işten atıldığının hatırlatan Özkan şöyle devam etti: “OHAL döneminde iş cinayetleri sürdü. En temel hak olan yaşam hakkı ortadan kaldırıldı. İSİG verilerine göre 2016 yılının ilk 9 ayında en az 42 çocuk işçi yaşamını yitirdi.”

‘OHAL KALDIRILSIN’

Özkan taleplerini ise şöyle sıraladı: “OHAL’in kaldırılması, atılan işçilerin geri alınması, ödenmeyen işçi ücretlerinin ödenmesi, kayıtdışı çalışmanın yasaklanması, iş cinayetlerinin durdurulması, akademisyenlerle birlikte tüm açığa alınanların görevlerinin başına döndürülmesi.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tedi işçilerinin direnişi Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Kocaeli’de eğitim sistemi konuşuluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...