12 Ekim 2016 10:56

Tedi işçilerinin direnişi Meclis gündeminde

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Limter-İş’e üye oldukları için işten atılan Tedi işçilerinin direnişini Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Limter-İş’e üye oldukları için işten atılan Tedi işçilerinin direnişini Meclis gündemine taşıdı.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Baluken, şu sorulara yanıt istedi: “Tedi Discount Mağazacılık ve Tekstil AŞ unvanlı firmanın sendikal faaliyetleri nedeni ile 35 çalışanı işten çıkarması hakkında bakanlığınızın yürüttüğü çalışmalar nelerdir? TEDİ işçileri bakanlığınıza da yaptıkları ve bakanlığınız tarafından 31.08.2016 tarih ve 9782 sayılı ile kabul edilen dilekçede firmanın iş yasalarına açıkça aykırı bir şekilde, iş sağlığı ve iş güvenliğini tehdit eden sorunlar ve eksiklikler, çalışma koşullarındaki yetersizlikler, sendikal faaliyetlere yönelik engelleyici ve baskı içeren uygulamalar somut örnekler ile tek tek sıralanmış ve bakanlığınızın bu konuda gerekli incelemeleri yapması talep edilmiştir. Sendikanın ve işçilerin bakanlığınıza yapmış oldukları bu başvuru ne aşamadadır? Söz konusu firma hakkında söz konusu dilekçede ifade edilen iddialara ilişkin herhangi bir inceleme ya da soruşturma başlatılmış mıdır? İşyerlerinde sendikal faaliyetler yürütülmesi bakanlığınızın güvencesi altında olmasına rağmen TEDİ mağazaları başta olmak üzere birçok firmanın çalışanlarının sendikal faaliyetlerinden dolayı işten çıkarılması karşısında bugüne kadar bakanlığınız tarafından neden etkin bir mücadele yürütülmemektedir?” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkdoğan: Siyasi çıkar için kolluk güçlendiriliyor

SONRAKİ HABER

İşçilerin çalışma koşullarını ağırlaştıran OHAL kaldırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...