12 Ekim 2016 10:16

Canpolat: Hükümet Alevilerin vergisini alıp hakkını vermiyor

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Alevi vatandaşlara yönelik ayrımcı politikalara son vermesi için hükümete çağrı yaptı.

Paylaş

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Alevi vatandaşlara yönelik ayrımcı politikalara son vermesi için hükümete çağrı yaptı.

Canpolat, Karacaahmet Sultan Dergahı’nda yaptığı konuşmada “Bu kadar baskıya ve ayrımcılığa rağmen Aleviler hiçbir zaman bu ülkenin bölünmesi için uğraşmadılar aksine bir arada kalması için mücadele ettiler. Ülkesini seven, sahip çıkan yurtsever insanları inançları dolayısıyla yok sayamayacaksınız. AİHM kararlarını uygulamak zorundasınız” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, il başkan yardımcıları ve ilçe başkanları, Karacaahmet Sultan Dergahı’nı ziyaret ederek Muharrem orucunu vatandaşlarla birlikte açtı. İl Başkanı Canpolat, cemevlerinin ibadethane statüsüne alınmasına ilişkin AİHM’in aldığı kararlara rağmen hükümetin Alevi vatandaşlara yönelik ayrımcı politikalarına devam ettiğini söyledi. Hükümetin vatandaşlar arasında bölücülük yaptığını kaydeden Canpolat, cemevlerinin ibadethane statüsüne alınmasıyla ilgili AİHM’in aldığı kararların bir an önce uygulanmasını gerektiğini vurguladı. Canpolat, “Alevilerin vergilerini alıp haklarını vermeyen mahkeme kararlarını uygulamayan hükümete sesleniyorum; artık kendi vatandaşlarınız arasında artık ayrımcılık yapmayın. Alevileri öteki olarak gösterip sadece kendisi gibi düşünenlere bütçe vererek, Alevilerin hiçbir talebini yerine getirmeyerek, hiçbir hakkını vermeyerek yaptığınız bu ayrımcılığa son verin. AİHM kararlarını uygulamak zorundasınız. Peşinizi bırakmayacağız. Taleplerimizi parlamentoya taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’deki inanç gruplarıyla ilgili yapılan bir anketi de örnek gösteren Canpolat, “Kendisini Alevi olarak niteleyen insanların daha önceki anketlerde oranı %25 iken bugün %10 olarak görünüyor. Bu Alevileri vali yapmama, kaymakam yapmama, ülke yönetiminde söz sahibi olmalarını engelleme anlayışının göstergesidir. Bütün bu dışlamalara, bu kadar baskıya, ayrımcılığa rağmen Aleviler hiçbir zaman bu ülkenin bölünmesi için uğraşmadılar aksine bir arada kalması için mücadele ettiler. Devletin yeniden yapılanması sürecinden geçerken bir kez daha söylüyoruz artık bu ayrımcılığa son verin. Ülkesini seven, sahip çıkan yurtsever bu insanları dışarıda tutmayın, tutamayacaksınız da. Bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dilek Doğan cinayetinin görüntüleri silinmiş!

SONRAKİ HABER

Cari açık büyümeye devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...