12 Ekim 2016 09:07

Obama'dan Cumhuriyetçilere 'Trump’ı dışlayın' çağrısı

ABD Başkanı Barack Obama, üst düzey Cumhuriyetçi Partililerden, Partinin Başkan Adayı Donald Trump’a verdikleri desteği çekmeleri çağrısında bulundu.

Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, üst düzey Cumhuriyetçi Partililerden, Partinin Başkan Adayı Donald Trump’a verdikleri desteği resmen geri çekmeleri çağrısında bulundu. BBC’nin haberine göre, Obama, Demokrat Partili Başkan Adayı Hillary Clinton’a destek için katıldığı mitingde yaptığı konuşmada, Trump’ın tartışma yaratan sözlerini kınayıp hâlâ Beyaz Saray’a gitmesi için destek vermenin anlamsız olduğunu söyledi.

Trump’ın kadınlar için cinsiyetçi ifadeler kullandığı ve küfür ettiği videonun ortaya çıkmasından bu yana çok sayıda üst düzey Cumhuriyetçi Partili, Trump ile aralarına mesafe koydu. Trump ise bu isimleri sadakatsizlikle suçladı.

OBAMA’YA PROTESTO

Obama, Kuzey Carolina’daki Greensboro kentinde düzenlenen mitingdeki konuşmasında, üst düzey Cumhuriyetçi siyasetçilerin hâlâ nasıl Trump’ın başkan olmasına destek verdiklerini sorguladı. Obama, “Şu anda insanların ‘Ağır şekilde kınıyoruz, gerçekten onaylamıyoruz ama hâlâ destek veriyoruz’ dediklerini duyuyoruz. Hâlâ başkan olması gerektiğini düşünüyorlar ve ben buna anlam veremiyorum” dedi. Obama’nın konuşması bazı protestocular tarafından kesildi. Obama, Trump’ın kadınlar hakkındaki sözlerinin, bir dükkanda çalışmasını bile engelleyeceğini vurguladı.

Videonun ortaya çıkmasından bu yana 331 Cumhuriyetçi Kongre üyesinin yaklaşık yarısı ve bazı valiler Trump’ın videoda kullandığı sözleri kınadı. Yüzde 10’u da Trump’ın adaylıktan çekilmesi çağrısı yaptı. Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan da, Trump’ın videodaki sözlerini savunmayacağını söylemişti. Ryan, Cumhuriyetçi Partililere bunun yerine Kongre seçimlerine odaklanacağını belirtmişti.
Trump, desteğini geri çeken Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan’ı “Zayıf ve etkisiz bir lider” olarak tanımladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Zeynep Sekaanvand’ı idam etmeyin!

SONRAKİ HABER

Rusya’nın Suriye’ye yerleşmesine resmi onay

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...