12 Ekim 2016 07:20

Yıldırım, Bahçeli'nin 'başkanlık' asistini değerlendirdi

Başbakan Binali Yıldırım: Sayın Bahçeli'nin çağrısını kabul ediyoruz. Yeni Anayasa teklifimizi en kısa sürede Meclis'e getireceğiz.

Paylaş

AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık sistemine ilişkin "Sayın Bahçeli'nin çağrısını kabul ediyoruz. Yeni Anayasa teklifimizi en kısa sürede Meclis'e getireceğiz." dedi.

Başbakan Yıldırım, "Milletten yana tavır koyan Sayın Devlet Bahçeli'ye de teşekkür ediyorum. Millet için örnek bir davranış sergiledi. Dün yaptığı açıklama umut verici bir açıklama. AK Parti olarak bizim baştan beri söylediğimiz şey, Türkiye fiili durumu hukuki durum haline dönüştürmek mecburiyetindedir. Bir anayasa ihtiyacı artık acil hale gelmiştir. Sayın Bahçeli'nin beyanatları cesaret verici. Biz hazırız. Bu yolda adımları da atacağız. Kararı ya Meclis verecek ya da millet verecek. Milletin verdiği karar en doğru karardır. Kısa sürede Meclis'e yeni anayasa getireceğiz. Sürekli güçlü bir siyasi iradeyi oluşturacak bir sistem değişikliği Türkiye'nin vazgeçilmez bir ihtiyacıdır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, dün başkanlık sistemi tartışmalarını yeniden gündeme getirerek şöyle konuşmuştu: "AK Parti başkanlık sistemiyle ilgili inadını sürdürecekse, Anayasa taslağını TBMM'ye getirmelidir. Ya 367'yi aşarak kanunlaşacaktır ya da milletin kararına sunulacaktır. Bizim tercihimiz her zaman olduğu gibi parlamenter sistemin devamı, güçlendirilmesi, reforma tabi tutulmasıdır. Ancak milletimiz aksini söyleyecek olursa buna da diyeceğimiz herhangi bir şey doğal olarak bulunmayacaktır. Türkiye'nin nasıl ve hangi sistemle yönetileceğiyle ilgili muamma bize göre kapanmalı, bu iş kökünden bitirilmelidir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gümüşhane Üniversitesi'nde 'tek adam' dönemi

SONRAKİ HABER

Pisidia Antiokheia'nın ikinci büyük kilisesi açığa çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...