12 Ekim 2016 06:43

Bodrum'da 5 hektar makilik alan küle döndü

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, çıkan yangında 5 hektar makilik alan küle döndü.

Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, çıkan yangında 5 hektar makilik alan küle döndü. Alevler, orman ve itfaiye ekiplerinin müdahelesiyle 3 saatte güçlükle söndürülebildi. Öte yandan Bodrum katı atık depolama alanında akşam saatlerinde başlayan ve söndürülmesinden dört saat sonra tekrar alevlenen yangın bozuk orman sahasına sıçrayarak, 1 hektar alana zarar verdi.

Türkbükü Mahallesi, Kale Mevkisi'ndeki makilik alanda dün saat 22.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle alevler kısa sürede büyüdü. Yangına 6 arazöz ve Bodrum Orman Şefliği'ne bağlı 40 orman işçisi müdahale etti. Bodrum itfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına destek verdi. Ulaşımın zor olduğu sarp arazide ekipler, alevlere müdahale edebilmek için kayalık alanlara hortum taşıdı. Alevlere zaman zaman çalılarla, zaman zaman da su sıkarak müdahale bulunan ekipler, yamaç bölümlere ulaşabilmek için ise metrelerce hortum uzatmak zorunda kaldı. Alevler, 3 saatte güçlükle söndürülürken 5 hektar makilik alan zarar gördü.

ÇÖPLÜKTEKİ YANGIN ORMANA SIÇRADI

Öte yandan Bodrum'un Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki katı atık vahşi depolama alanında dün saat 17.00 sıralarında çıkan yangın dört saate söndürüldü. Ancak, yangın saat 22.00 sıralarında tekrar alevlendi. Bozuk orman sahasına da sıçrayan alevler, 1 hektarlık alanı küle çevirdi. Soğutma çalışmaları ise halen sürüyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

AKP Antep eski il başkanına kıyak mı?

SONRAKİ HABER

Burdur yaban hayatı fotokapanla görüntüleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...