11 Ekim 2016 20:05

Euroleague’de heyecan başlıyor

Türkiye’den dört takımın katılacağı Euroleague bugün, yarın ve cuma günü oynanacak karşılaşmalarla başlıyor.

Paylaş

Türkiye’den dört takımın katılacağı Euroleague bugün, yarın ve cuma günü oynanacak karşılaşmalarla başlıyor. Geçen yılın finalisti Fenerbahçe’nin yanı sıra Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş ve Galatasaray Odeabank’ın da yer aldığı Eurolig’de değişen formatla birlikte heyecan da üst seviyede olacak. İlk hafta maçlarında Türkiye takımlarının maçları yarın ve cuma günü oynanacak. Galatasaray Odeabank son şampiyon CSKA Moskova ile yarın Abdi İpekçi’de karşılaşacak. Aynı gün Darüşşafaka da Kızılyıldız deplasmanına çıkacak. Cuma günü de Fenerbahçe-Brose Bamberg ve Baskonia-Anadolu Efes karşılaşmaları oynanacak.

2017 EUROLEAGUE FİNAL FOUR İSTANBUL’DA

Euroleague’de Final Four maçlarına İstanbul ev sahipliği yapacak. Bu da Türkiye takımlarının heyecanını bir kat daha artırıyor. Özellikle Fenerbahçe İstanbul’daki kupayı müzesine götürmek istiyor. THY Euroleague final four’a ev sahipliği yapacak olan İstanbul bu deneyimi daha önce iki kez daha yaşamıştı. Daha önce 1992 ve 2012’de THY Euroleague Final Four maçlarına ev sahipliği yapan İstanbul, bu deneyimi bir kez daha yaşayacak. Zorlu grup maçlarının ardından play-off maçları oynayacak takımlardan dördü, 19-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenecek Final Four serisinde şampiyonluk mücadelesi verecek.

YENİ FORMAT

Yeni formatta, 16 takım birbiriyle ikişer maç yapacağı çift devreli lig usulü uygulanacak. Ligi ilk sekiz sırada bitiren takımlar, play-off oynamaya hak kazanacak. 5 maç üzerinden oynanacak olan play-off maçlarında 3 galibiyet alan takımlar şampiyonluk için dörtlü finale çıkacak. Normal sezon liginde mücadele edecek 16 takım şöyle: Fenerbahçe, Anadolu Efes, Galatasaray Odeabank, Darüşşafaka Doğuş, Real Madrid, Barcelona Lassa, Saski Baskonia, Kızılyıldız Crvena Zvezda, Maccabi Tel Aviv, Brose Bramberg Baskets, Emporio Armani Milan, Olympiakos, Panathinaikos, Zalgiris, Unics Kazan ve CSKA Moskova. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Turşu vakti

SONRAKİ HABER

Bir grup gençten yeni dünya müziği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...