11 Ekim 2016 16:27

Şırnak’ta yasak kalkıyor mu?

Sokağa çıkma yasağının aylardır devam ettiği Şırnak merkezde 15 Ekim'de sokağa çıkma yasağının kaldırılacağı iddia edildi.

Paylaş

Sokağa çıkma yasağının aylardır devam ettiği Şırnak merkezde 15 Ekim'de sokağa çıkma yasağının kaldırılacağı iddia edildi. Şırnak Üniversitesi rektörlüğü bugün öğrencilere mesaj göndererek 17 Ekim günü sabah 8'de derslerin başlayacağını duyurdu.

ÜNİVERSİTE 17 EKİM’DE AÇILIYOR

Daha önce birçok kez öğrencilerin barınma sorunu yaşayacağı gerekçesiyle merkez kampüste eğitim veren fakültelerin eğitime başlamalarını erteleyen Şırnak Üniversitesi rektörlüğü bugün öğrencilere attığı mesajla eğitime 17 Ekim günü başlanacağı duyurusunda bulundu.

Merkez kampüste eğitim veren ilahiyat, iktisat ve mühendislik fakültelerinin pazartesi günü eğitime başlayacağı açıklanırken Şırnak Meslek Yüksekokulunun ise ne zaman başlayacağı belirsizliğini koruyor. Meslek Yüksekokulu öğrencilerine gönderilen mesajda  öğrencilerin barınma sorunu yaşamaması için yazılı talepleriyle İdil ve Cizre MYO’larda eğitim görebileceği belirtilirken Şırnak’ta kalmak isteyen öğrencilerin durumunun ne olacağı hakkında bilgi verilmedi.

MESAJLA BAŞLAYAN YASAK MESAJLA MI KALKIYOR?

Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı aylardır sürüyor. Üniversiteden gelen bu açıklama sonrası yasağın 15 Ekim'de kaldırılacağı iddiaları daha yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

Şırnak Valisi de daha  önce Şırnaklılara sözlü olarak yasağın 15 Ekim’de kaldırılacağını söylemişti.

Öğrencilerin gönderilen mesajlarla okula çağırılmaları “Şırnak ilçelerinde bir mesajla yasak ilan edildi şimdi de bir mesajla Şırnak’taki yasağı kaldıracaklar” yorumlarının yapılmasına neden oldu. (Şırnak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Köle kampı uygulamasını kabul etmiyoruz’

SONRAKİ HABER

Bakanlığın termik santraldeki karar değişikliği hukuksuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...