11 Ekim 2016 15:55

‘Ankara Valisi’nin hayatından endişe ediyoruz’

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, 10 Ekim anmasına yönelik saldırı nedeniyle Ankara Valisi Ercan Topaca’yı kinayeli bir şekilde eleştirdi.

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yitirilenler için yapılan anmasına yönelik saldırı nedeniyle Ankara Valisi Ercan Topaca’yı kinayeli bir şekilde eleştirdi. 10 Ekim katliamında hayatını kaybedenlerin yakınlarına anma için izin verilmesi amacıyla aradığı Ankara Valisi Ercan Topaca’ya bir türlü ulaşamadığını belirten Yılmaz, Vali’nin henüz kendilerine dönüş de yapmadığını, bu nedenle Vali’nin hayatından endişe duyduğunu dile getirdi.

Yılmaz açıklamasında, “Vali’den henüz tarafımıza bir dönüş olmadı. Hayatından endişe ediyoruz. Kendisine bağlı emniyet güçlerinin Ankara Garı önünde anma yapmak isteyen acılı ailelere gaz sıktığından, şiddet uyguladığından ve gözaltına aldığından kendisinin haberi var mı merak ediyoruz?” diye konuştu.

ESKİ VALİ ‘İZİNDE’ ÇIKMIŞTI

Ankara’da Ethem Sarısülük’ün hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı Gezi Parkı eylemleri sırasında dönemin Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’e ulaşılamaması eleştiri konusu olmuştu. Eylemler süresince Ankara'da yaşanan sert müdahalelerle ilgili Ankara Valiliği’nden herhangi bir açıklama yapılmaması üzerine sosyal medyada “ Ankara Valisi Yaşıyor Mu?” şeklinde espriler yapılmıştı. Konu Meclis’e taşınmış, CHP’li Özgür Özel’in soru önergesine yanıt veren İçişleri Bakanlığı Yüksel’in o tarihlerde “izinde olduğu” bilgisini vermişti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD ve TİHV'den siyasetçilerin öldürülmesine ortak tepki

SONRAKİ HABER

Diyaliz merkezindeki 18 hastada Hepatit C virüsü çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...