11 Ekim 2016 15:45

Irak: Erdoğan, ateşe benzin döküyor

Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin sözcüsü Saad el Hadisi AFP'ye konuştu. Haditi, Erdoğan'ın ateşe benzin döktüğünü söyledi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Ya sen benim kalitemde değilsin" dediği Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin sözcüsü Saad el Hadisi AFP'ye konuştu. Haditi, Erdoğan'ın ateşe benzin döktüğünü söyledi.

'Türkiye’den gelen açıklamaların, hukuk ve güvenlik meselesini kişisel probleme dönüştürdüğünü' söyleyen Hadisi, "Anlaşılan Türkiye, Irak'la sorunu çözme konusunda ciddi değil" diye konuştu.

Hadisi, al Sumaria televizyonuna yaptığı açıklamada ise “Erdoğan’ın bugünkü açıklamaları sorumsuzca. Bu açıklamalara üzüldük. Söz dalaşı taraftarı değiliz. Irak’ın iç işlerine müdahaleyi durdurmak için Irak hükümetinin pozisyonunu dile getiriyoruz” dedi.

Sözcü, “Türkiye temsilcilerinin konuşmaları, asılsız ve sorumsuzca yapılan suçlamalar düzeyine ulaştıktan sonra Türk tarafıyla görüşmenin artık etkili olmadığına kanaat getirdik” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, İbadi'ye "Sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kalitemde değilsin, kıratımda değilsin Irak'tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil. Biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. Kim bu Irak'ın başbakanı. Önce haddini bil. Şu anda kendileri Başika üssünü kurmamız için, Davutoğlu döneminde bizlere talepleri var. Bunların hepsinin canlı kayıtları var ve bugün yarın bunların hepsi televizyonlarda yayınlanacak" diyerek "Musul'da bildiğimizi okuruz" ifadesini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Gözaltında tecavüz tehdidi doğru mu?’

SONRAKİ HABER

İHD ve TİHV'den siyasetçilerin öldürülmesine ortak tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...