11 Ekim 2016 15:40

‘Gözaltında tecavüz tehdidi doğru mu?’

CHP'li Zeynep Altıok, RedHack soruşturması kapsamında gözaltında tutulanların işkence gördüğü iddiasını İçişleri Bakanına sordu.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, RedHack soruşturması kapsamında 12 gün gözaltında tutulan Taylan Kulaçoğlu ve beraberindeki 6 kişinin işkence gördüğü iddialarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’a sordu. CHP’li Altıok, Bakan Soylu’ya “Taylan Kulaçoğlu’nun işkence gördüğü ve tecavüzle tehdit edildiği iddiası doğru mudur?” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi vererek, RedHack soruşturması kapsamında 12 gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılan Taylan Kulaçoğlu ve beraberindeki 6 kişiye işkence yapıldığı ve tecavüzle tehdit edildiği iddialarını gündeme getirdi.

Önergesinde, Anayasa’nın 17. maddesinin 3. fıkrasında yer alan “Kimseye işkence ve eziyet yapılamaz; kimse insan haysiyetiyle bağdaşmayan bir cezaya veya muameleye tabi tutulamaz” ifadesine atıfta bulunan CHP’li Altıok, Bakan Soylu’ya “Taylan Kulaçoğlu ve RedHack soruşturması kapsamında gözaltına alınanlara işkence yapıldığı iddiaları araştırılmış mıdır; gözaltında işkence ve çok sayıda işkence aletinin kullanıldığı iddiaları doğru mudur,  Taylan Kulaçoğlu’nun tecavüzle tehdit edildiği iddiası doğru mudur?” sorularını yöneltti.

CHP’li Altıok, işkenceye iddialarına karışan kamu görevliler hakkında adli sürecin başlatılması için suç duyurusunda bulunulup bulunulmadığını hakkında Bakan Soylu’dan bilgi talep etti. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okul inşaatından düşen işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Irak: Erdoğan, ateşe benzin döküyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...