11 Ekim 2016 09:11

Futbolda cinsiyetçiliğe karşı kampanya: FutbolHerkesİçindir

Fare Ağı (Fare Network), futbolda yaşanan eşitsizliğe karşı farkındalık oluşturmak için #FutbolHerkesİçindir #FootballPeople eylem haftası başlattı.

Paylaş

Futbolda ayrımcılık karşıtı çalışmalar yürüten Fare Ağı (Fare Network), 6-20 Ekim tarihleri arasında futbolda yaşanan eşitsizliğe karşı farkındalık oluşturmak için #FutbolHerkesİçindir #FootballPeople eylem haftası başlattı.

Tüm dünyada eş zamanlı başlatılan kampanyayı Türkiye’den Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Sportif Lezbon ve Türkiye Futbol Federasyonu destekliyor.

Futbolda cinsiyetçiliğe karşı başlatılan kampanyaya Türkiye’den destek veren Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, #FutboldaCinsiyetçiliğeSon #FutbolHerkesİçindir etiketleriyle sosyal medya üzerinden eylem başlattı. Tribünlerdeki cinsiyetçi tezahüratlara, kadına ve LGBTİ’lere yönelik ayrımcılık ve şiddet içeren söylemlere karşı farkındalık oluşturmak için başlatılan eylem sosyal medya üzerinden sürüyor.

#FutbolHerkesİçindir #FootballPeople eylemi, futboldaki cinsiyetçiliğe ve cinsel şiddet diline karşı kampanyanın afişlerinin ve sloganlarının sosyal medyadan duyurulmasından oluşuyor. Profesyonel veya amatör olarak futbol oynayan herkesin formalı ya da futbol topuyla çekilmiş fotoğrafını futboldaki cinsiyetçilik karşıtı sözüyle birlikte derneğin facebook (@cinselsiddetlemucadele) ve twitter (@cs_mucadele) adresini etiketleyerek paylaşabilirsiniz. Veya info@cinselsiddetlemucadele.org adresine mesajlarınızı ileterek yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği ayrıca futboldaki ayrımcılığa son demek için eylem haftası içinde bir dostluk maçı düzenleyecek. Kampanyaya destek vermek ve daha fazla bilgi için almak için cinselsiddetlemucadele.org adresini ziyaret edebilirsiniz. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Samsung, Galaxy Note 7'nin üretimini durdurdu

SONRAKİ HABER

Sefaköy'de metrobüsle çarpışan araçta 1 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...