18 Mayıs 2012 11:51

Direnişi AKP binasının önüne taşıdılar

Hey Tekstil işçileri direnişlerinin 103. gününde, işçilerin sorunlarına karşı duyarsız kaldığı için hükümeti, AKP İstanbul İl Binası önünde oturma eylemi yaparak protesto etti.Ücret ve tazminatlarını almak için 103 gündür direnişte olan Hey Tekstil işçileri öğlen saatlerinde AKP’nin

Direnişi AKP binasının önüne taşıdılar
Paylaş

Ücret ve tazminatlarını almak için 103 gündür direnişte olan Hey Tekstil işçileri öğlen saatlerinde AKP’nin Sütlüce’deki İl Başkanlığı binasının önüne gitti. Burada oturma eylemi yapan işçiler, eylem sırasında ağızlarını da siyah bantlarla kapattı. Oturma eyleminden sonra işçiler adına açıklama yapan Melek Sönmez, AKP Hükümetinin Bektaş ailesini çok yakından tanıdığını belirterek “AKP Milletvekili Nimet Çubukçu, Aynur Bektaş’ın oğlunun nikah şahididir” dedi.

Hükümet tarafından Aynur Bektaş’a verilen teşvik kredilerini hatırlatan Sönmez, “Şu çok açıktır ki; hükümet çalanı koruyor. Biz, teşvik kredilerinin hesabını sormak için buradayız” şeklinde konuştu.

HAKLARIMIZ ÜÇ KURUMUN ELİNDE

AKP’nin seçimler öncesi erzak dağıttığına dikkat çeken Sönmez, “Biz her gün eylemlerimizde, işçilerden toplanan paralarla alınmış kuru ekmeğimizi yiyeceğiz. AKP’nin dağıttığı makarnayı, bulguru yemeyeceğiz” diye konuştu.

Sönmez, 2008’den beri Hey Tekstil’de yaşanan haksızlıkları Çalışma Bakanlığına bildirdiklerini, ancak Bakanlığın bir adım atmadığını belirtti. Sönmez, işçilerin haklarının üç kurumun elinde olduğunu vurgulayarak “Hey Tekstil, Li Fung ve Hükümet sorunumuza çözüm bulana kadar, eylemlerimizi her yerde sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

İŞÇİLERLE GÖRÜŞME TALEBİ

İşçiler eylemlerine devam ederken AKP İl Başkan yardımcısı Ömer Seyfi Akkürü ve beraberinde 4 kişi işçilerin yanına geldi. Önce Hey Tekstil’in özel şirket olduğunu, bir şey yapamayacaklarını ifade eden Akkürü, işçiler tepki gösterince, işçilerle görüşme talep etti. Üç işçiyle yapılan görüşmede, AKP yetkililerinin Hey Tekstil ve Li Fung’a baskı yapıp, hafta içi işçileri arayacaklarını söylediği öğrenildi.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kanalizasyon deresi hastalık saçıyor

SONRAKİ HABER

‘Vur’ emrini kim verdi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...