10 Ekim 2016 20:18

AKP Dicle ilçe başkanı saldırı sonucu hayatını kaybetti

 AKP Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, sahibi olduğu benzinlik istasyonunda, silahlı saldırı ile öldürüldü.

Paylaş

AKP Dilce İlçe Başkanı Deryan Aktert, ilçenin Hani yolu çıkışında bulunan kendisine ait akaryakıt istasyonunda, saat 23.00 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. İddiaya göre otomobillerle akaryakıt istasyonuna gelen yaklaşık 7-8 kişilik bir grubun otomatik silahlarla gerçekleştirdiği saldırı sonucu Deryan Aktert, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Saldırıyı gerçekleştirenler otomobillerle olay yerinden kaçarken, Aktert'in saldırı sonucu hayatını kaybettiği haberinin duyulması üzerine olay yerine akın eden yakınları, sinir krizleri geçirdi. 

Saldırıyı gerçekleştiren grubun ormanlık ve dağlık alana kaçtığı öğrenilirken, yakalanmaları amacıyla geniş çaplı operasyon başlatıldı.

AKP Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Deryan Aktert'in hayatını kaybettiğini doğrulayarak, saldırın Dicle ilçesinin Hani yolu çıkışında bulunan Aktert'e ait petrol istesyonunda gerçekleştiğini, saldırganların araçla gelip saldırıdan sonra tekrar araçla kaçtıklarını belirttti. Bal, Deryan Aktert'in işyerinin geçen yıl da silahlı saldırıya uğradığını söyledi. Saldırıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ, SALDIRIYI KINADI

HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, yazılı bir açıklama yaparak Deryan Aktert'in öldürülmesini kınadı. Demirtaş ve Yüksekdağ'ın açıklaması şöyle: 

"Siyasi cinayetleri en sert biçimde kınıyoruz. AKP'nin çeşitli düzeylerdeki yöneticilerini hedef alan siyasi cinayetleri işleyenler hiç bir meşru gerekçeyi ileri süremezler.

Bir siyasi partinin yöneticisi olmak hiç bir insan için suçlanma ve hedef alınma nedeni olamaz.

AKP Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'in ve ondan önceki siyasilerin katledilmesini kınıyor, kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘10 Ekim iddianamesini kabul etmiyoruz’

SONRAKİ HABER

Katliam günü fotoğraf çekmek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa