10 Ekim 2016 20:12

‘10 Ekim iddianamesini kabul etmiyoruz’

10 Ekim Ankara katliamında hayatını kaybedenler katliamın yıl dönümünde Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde yapılan etkinlikte şiirlerle anıldı. 

Paylaş

Ülkenin yönetilememe sorunu olduğunu ifade eden CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, AKP'nin savaş politikalarını eleştirdi. Özdiş'in konulması CHP'nin desteklediği savaş tezkeresi ile ilgili tepki gördü.

‘101 İNSAN BARIŞ PAYDASINDA BULUŞTU’ 

Nevzat Sayan'ın oğlu Berkay Sayan, farklı kesimlerden 101 insanın ortak paydada, barış paydasında Ankara'da buluştuğuna dikkat çekerek "onlar zalimce katledildiler. Biz birbirimize girersek neden bu dikta yönetimi bizi eziyor diye çok düşünürüz. Önümüzdeki günlerde bundan daha iyisini yapabiliriz" diye konuştu. 

10 Ekim'de kaybettikleri yakınlarını anmak isteyenlere biber gazı sıkan bir düşman ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Şebnem Yurtman'ın ablası Serap Yurtman, 10 Ekim'in artık bir mücadele günü olduğunu söyledi. Hazırlanan iddianameyi kabul etmediklerini söyleyen Yurtman, bütün siyasi sorumluların yargılanmasını istediklerini belirterek 7 Kasım’da görülecek duruşmaya herkesi davet etti. 

Salonda toplanmalarının sebebinin sadece 10 Ekim olmadığını dile getiren Dilan Sarıkaya'nın kardeşi Cengiz Sarıkaya, her türlü zulme, baskıya, gerici politikaya karşı bir duruş sergilediklerini belirterek "Elbet bir gün kazanacağız" dedi.

‘İŞÇİLER SAVAŞA KARŞI OLMALI’ 

Savaşın bedelini en başta işçilerin ödediğine dikkat çeken DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Hüseyin Yaşar Gündoğdu, savaşta işçiler birbirine düşman edilir" diyerek işçilerin savaşa karşı olaması gerektiğini söyledi. 

Kayyumlar atanan belediyelerin tamamında DİSK Genel İş'in örgütlü olduğunu ifade eden Gündoğdu, darbecilerin gerçekleştiremediklerini OHAL ile gerçekleştiriyorlar"dedi. Belediyede çalışan işçilere yapılan baskılardan vazgeçilmesini isteyen Gündoğdu, "Demokrasiye inancınız varsa seçilmişleri görevine iade edin" dedi.

‘ONLARA BORCUMUZ BİRLEŞMEK ‘

Saldırının amacının tüm farklı inançların emekçilerin, kadınların taleplerini reddetmek olduğunu ifade eden HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş "Halkı 1 kasımda kendilerine mecbur etmek istediler. O iktidar kanla oluşmuştur" dedi. Tezkereyi onaylayanlar yeni kapı ruhunda bileşenlerin de aynı yerde olduğunu dile getiren Beştaş, bu saldırıları boşa çıkarmanın yolunun  ortak bir cephede birleşmek olduğunu söyledi. 

FETÖ soruşturmalarının Emek ve Demokrasi güçlerine yönelik saldırıya dönüştüğünü ifade eden Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı  katliamda hayatını kaybedenlere borçlarının ancak baskılar karşısında bir araya gelerek mümkün olduğunu belirtti. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Gazi Mahallesi’nde 10 Ekim anması ve forum

SONRAKİ HABER

AKP Dicle ilçe başkanı saldırı sonucu hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...