10 Ekim 2016 19:16

Ban Ki Moon Yemen saldırısını kınadı

BM Genel Sekreteri Ban ki-moon, Yemen’de cenaze töreninin yapıldığı binaya gerçekleştirilen ve 140’tan fazla kişinin ölümüne neden olan saldırıyı kına

Paylaş

New York’taki BM Genel Merkezi’nde, Suudi Arabistan’ın önderlik ettiği koalisyon güçlerinin Yemen’de cenaze töreninin yapıldığı binaya gerçekleştirilen ve 140’tan fazla kişinin ölümüne neden olan saldırıyı kınadığını belirten Ban ki-moon, yapılan bu saldırının uluslararası insani hukuku ihlal ettiğini söyledi .Ban ki-moon  ‘’İlk bulgular, saldırının Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerince yapıldığını gösteriyor. Bombalanan yerin bir sivil toplum merkezi olduğu da herkes tarafından biliniyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları zaten çok büyük bir katliama neden oldu. Ülkedeki sağlık tesisleri ve diğer hayati önem taşıyan sivil altyapılar fazlasıyla zarar gördü’’ diye konuştu. Ban ki-moon , BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ne Yemen’de yapılan hukuk dışında girişimlerin kapsamlı bir şekilde araştırılması gerektiğini söyledi.

Suriye’de devam eden çatışmalara çözüm bulunamaması ve Rusya’nın vetosu nedeniyle bir kez daha çözüm sürecinin tıkanmasına da değinen Ban ki-moon, ‘’Halep’teki durum içler acısı ve BMGK’nın Suriye konusunda bir kez daha uzlaşamaması büyük bir hayal kırıklığı oldu. BM Güvenlik Konseyi’ne Suriye'deki durumun Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşınması konusunda defalarca çağrıda bulundum ve bu çağrımı yineliyorum" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara’da gözaltına alınan 72 kişi serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Sakatat imalathanesinde çalışan 14 yaşındaki çocuk öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...