10 Ekim 2016 18:52

Eskişehir barış güvercinlerini unutmadı

Ankara'da 10 Ekim 2015'te barış mitingine yönelik canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren 101 kişi, katliamın 1. yıl dönümünde Eskişehir'de anıldı.

Paylaş

Eskişehir’de eylemlerin adresi Kanatlı AVM önü oldu. Kanatlı AVM önünde bir araya gelen Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri’ne CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr Gaye Usluer, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’da katıldı. 

Kitle Kanatlı AVM önünden Adalar MİGROS’a yürümek istedi, ancak bölgeyi abluka altına alan polis bu yürüyüşe izin vermedi. Mumlar yakan, katliamda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının üzerine karanfiller bırakan kitle, Kanatlı AVM önünde oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminden sonra basın metnini okuyan KESK Dönem sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir, hayatını kaybeden yoldaşlarını anmaya, yaralanan yol arkadaşlarıyla dayanışmaya ve katliamın hesabını soracağını göstermeye geldiklerini belirtti.

‘ACIMIZ BÜYÜK VE TARİFSİZ’

Yürekteki acının ilk günkü gibi tazeliğini koruduğunu kaydeden Demir, acılarının büyük ve tarifsiz olduğunu söyledi. “Türkiye’nin en kanlı katliamlarından birisi olan 10 Ekim katliamının insani değerlerini yitirmemiş milyonlarca insanın yüreklerini yaktığını, içini acıttığını biliyoruz. Bu vahşi katliam, başta hayatını kaybedenlerin yakınları olmak üzere, çoğumuzun üzerinde uzun süre atamayacağı kadar acı ve derin izler bırakmıştır. Aradan ne kadar süre geçerse geçsin 10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, asıl sorumluların korunmasına ve yaşananların üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğiz” diyen Demir, Katliamın gerçek failleri bulunmadan, ülkede emek ve barış yanlısı bir siyaset yaratılmadan bir arpa yol almanın mümkün olmadığını vurguladı. Anti demokratik ve evrensel hukukla bağdaşmayan uygulamalara karşı duran, ülkenin içinde bulunduğu bu savaş atmosferine karşı ses çıkaran muhalif kesimlerin yürütülen cadı avı ile susturulmak istendiğini dile getiren Demir, “Katliamların arkasındaki bütün karanlık ilişkiler açığa çıkarılana kadar bir dakika dahi yılmayacağız, pes etmeyeceğiz. Eskişehir Emek ve Demokrasi güçleri olarak, 10 Ekim’de kaybettiğimiz yoldaşlarımızı saygı ve özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

DBP'li Belde Belediye Eşbaşkanı gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

101 Barış güvercini Lüleburgaz'da anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...