18 Mayıs 2012 11:23

Hurafeler değil, bilimsel gerçeklik

TRAKYA Üniversitesi Balkan Konservatuvar Salonu’nda 17 Mayısta ‘İnsanlığın Evrimi’ isimli konferans gerçekleştirildi. Marmara Üniversitesinde bilime yapılan saldırganlığa karşı tepki göstermek ve evrimi kampüslerde, okullarda tartışabilmek için arkeoloji topluluğu tarafından düzenlenen konferansa Fen Fakültesi Biyoloj

Hurafeler değil, bilimsel gerçeklik
Paylaş

TRAKYA Üniversitesi Balkan Konservatuvar Salonu’nda 17 Mayısta ‘İnsanlığın Evrimi’ isimli konferans gerçekleştirildi. Marmara Üniversitesinde bilime yapılan saldırganlığa karşı tepki göstermek ve evrimi kampüslerde, okullarda tartışabilmek için arkeoloji topluluğu tarafından düzenlenen konferansa Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe konuşmacı olarak katıldı.

Çamlıtepe, son zamanlarda her yerde konuşulan bu konunun konuşulması değil, nasıl konuşulduğunun önemli olduğunu vurgulayarak, “6 milyon yıl önce başlayan insanın bu hikayesini hurafelerin arkasına sığınarak değil, bilimsel kanıtlarla anlatıp, tartışmak gerekmektedir. Bu konferans hurafelere değil, bilimsel gerçekliklere dayatılacaktır. Evrim, belli bir plan içerisine sığdırılamaz, evrim mekanik bir süreçtir, bu çevresel baskılarla şekillenir bugün hâlâ bilimsel araştırmalar devam etmektedir” dedi.

Konferansa katılan Trakya Üniversitesi öğrencisi Hilal Temel Marmara Üniversitesinde yapılan sempozyumun  yaratılışçılığı bilimselmiş gibi gösterme çabası olarak niteleyerek,  “Bu güne kadar bilimin bize sunduğu bir çok önemli kanıtı hurafelerin arkasına sokarak bilimin içini boşaltmak istiyorlar. Bugün okulumuzda yapılan bu konferans evrimin ve birçok konunun bilimsel tabanda anlatılıp tartışılması gerektiğini gözler önüne koyuyor. Konferansta edindiğim bilgilere göre insanlığın kesinlikle hurafelerle ve altı boş bilgilerle anlatılacak bir hikayesi yok tam tersine insanlar günden güne artan bilimsel araştırmalara kavuşturulmalı. Biz öğrenciler hem bu bilimsel araştırmalara hem de bilimi özgürce savunabileceğimiz üniversitelere kavuşmak için bilimsel eğitim talebimizi yükseltmeliyiz” dedi.
(Edirne/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tüzel, Edirne’de gençlerle buluştu

SONRAKİ HABER

Veliler 4+4+4'ün uygulamalarına karşı çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...