10 Ekim 2016 15:31

‘10 Ekim kabusu OHAL’le devam ediyor’

10 Ekim Ankara katliamı birinci yılında Diyarbakır’da da lanetlenerek yaşamını yitirenler anıldı. 

Paylaş

Açık alanda eylem, etkinlik yasağı olması sebebiyle Diyarbakır’daki anma Sümerpark Resepsiyon Salonu’nda yapıldı. Etkinlikte, “10 Ekim bir dönümdür, emek, barış ve demokrasi talebinin kanla susturulduğu bir ortamı yaşıyoruz. Artık kabusa dönen OHAL uygulamalarını yapanlarla bu süreç devam ediyor. Birer barış karanfili olan arkadaşlarımıza söz veriyoruz. Barışın, özgürlük ve demokrasi mücadelesini en ileriden sürdüreceğiz” denildi. 

Sümerpark Resepsiyon salonunda yapılan etkinlikte yaşamını yitiren 101 yurttaşın fotoğrafları asılarak çevresi mum ve karanfillerle donatıldı. Anma etkinliğine çok sayıda sendika yöneticisi, Diyarbakır Barosu, DTK, EMEP, HDP üye ve yöneticileri ile yüzlerce yurttaş katıldı. Etkinlik, yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşu ve 10 Ekim’de yaralananların görüşleriyle hazırlanan “Geride kalanlar” belgeselinin gösterimiyle başladı. 

‘BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Burada Emek Platformu Dönem Sözcüsü Doğan Hatun yaptığı konuşmasında, “Bugün Ankara’da sağ kurtulan, yaralanan insanların yaptığı anma etkinliği tıpkı o gün katliamı engellemeyenler üzerine gaz sıkanlar aynı şeyi yaptılar. Ankara’daki saldırıyı kınıyoruz. Bu bir yıl ölüm ve öfke günleri olarak takvimlerde yerini aldı. Acımız ve öfkemiz ilk günkü gibi taze. Ülkenin başkentinde ülkede ki savaş ortamına karşı emek sömürüsüne karşı barış, özgürlük ve demokrasi için yürüyecektik. Bunun bedeli çok ağır oldu son 1 yılda onlarca bomba patladı evlerimiz otobüs beklediğimiz duraklar bize mezar oldu. Bu süreç bugün de sürüyor. AKP izlediği savaş politikasını 15 Temmuz’dan sonra da artırarak devam ettiriyor.10 Ekim bir dönümdür, emek, barış ve demokrasi talebinin kanla susturulduğu bir ortamı yaşıyoruz. Artık kabusa dönen OHAL uygulamalarını yapanlarla bu süreç devam ediyor. Birer barış karanfili olan arkadaşlarımıza söz veriyoruz. Barışın, özgürlük ve demokrasi mücadelesini en ileriden sürdüreceğiz” diye konuştu. DTK bileşenleri ve emek, demokrasi örgütlerinin temsilcilerinin konuşmasıyla devam eden etkinlik şiir ve müzik dinletisinin ardından sona erdi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

TGS Adana Şube: Cemil Uğur serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları duyuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...