18 Mayıs 2012 11:19

SDÜ’de şenlikler boş, hava hoş

19 Mayıs’ın yaklaştığı bugünlerde üniversitelerde bahar şenlikleri de hız kazandı. Genellikle üniversitelerde şenlikler, üniversite öğrencilerinin sosyal alanlardaki eksiklerinin bir miktar giderilmesi ve baharın gelişinin eğlenceli bir organizasyonla karşılanması olarak tanımlanıyor. Süleyman Demirel Üniversitesinde yaklaşık 2-3 yı

SDÜ’de şenlikler boş, hava hoş
Paylaş
Okan Gündüz

Mizah Topluluğu Başkanı Muzaffer Karğa, Üniversitede şenliklerdeki bakış açısının “gelir getirmiyorsa” öğrencilere, öğrenci topluluklarına yapacakları etkinliğe izin vermediğini söyledi. Mizah Topluluğunun yapmak istediği Paintball yarışmasını sponsor bulmalarına karşın saha kirasını veremedikleri için onayın çıkmadığını belirtti. Mizah topluluğu başkanı Karğa,  gündüz yapılacak etkinlikler için rektörlüğün önce gaz alırcasına tamam deyip son dakika kafalarına göre haber verdiklerini ya da etkinliği iptal ettiklerini ifade etti. Karğa ayrıca, bilim yarışmalarında dağıtılacak ödüllerin bahar şenliğindeki gelirlerden elde edileceğini, bu nedenle kâr sağlayacak projeler üretmeleri istendiğini ekledi. Alternatif şenlikler için mali ihtiyaç sıkıntısı ve kulüpler arasında bir birliğin olmamasına değinen Karğa, üniversite öğrencileri eğitimin ticarileştirilmesi sorunu ile karşı karşıyayken, bunun üstüne sosyal alan ve etkinliklerinin de ticarileştirildiğini ekledi.

Ekrem Saka adlı öğrenci ise rektörlüğün yapmış olduğu şenliklerin bu kadar olabileceğini, öğrencilerin yapacağı ya da alternatif şenliğe çok rağbet olmayacağını ifade etti. Belki baştan bir şeylerin değişmesi gerektiğini söyledi. Üniversitede yapılan bahar şenliklerin sadece standlardan ibaret olmaması gerektiğini söyleyen SDÜ öğrencisi şenlikler daha nitelikli olması gerektiğini söyledi.
(Isparta/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çay üreticileri: Başbakan Rize'de seçime girme!

SONRAKİ HABER

Tüzel, Edirne’de gençlerle buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...