10 Ekim 2016 15:13

Rusya Tartus’ta üs kuruyor

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Pankov, Suriye’nin Tartus kentinde kalıcı bir donanma üssü kuracaklarını açıkladı. 

Paylaş

ABD ve Rusya’nın girişimi ile başlatılan ateşkesin sona ermesinin ardından,  Rusya ve ABD’nin arasındaki gerginlik devam ediyor. Bir taraftan da ABD ve Rusya Suriye üzerinde hakimiyet kurmak üzere birbirleriyle yarışıyor. Son olarak Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Pankov, Suriye’nin Tartus kentinde kalıcı bir donanma üssü kuracaklarını açıkladı. 

RUSYA’NIN TEK ÜSSÜ

Sputnik’in haberine göre, Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Nikolay Pankov, parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyinde konuştu. Pankov, “Suriye topraklarındaki Tartus’ta kalıcı bir askeri donanma üssümüz bulunacak. İlgili belgeler hazırlandı. Bu belgelerin bakanlıklar düzeyinde onaylanmasının ardından sizlerden de bu anlaşmayı onaylamanızı isteyeceğiz” dedi. Pankov’un bu açıklaması, Rusya’nın Tartus’taki askeri tesisine S-300 füze savunma sistemleri konuşlandırılmasından bir hafta sonra geldi. Rusya’nın Tartus’ta 1977’den bu yana donanma için bir bakım ve destek tesisi bulunuyor. Bu tesis aynı zamanda Rusya’nın Akdeniz’deki tek destek üssü. Tartus tesisinde yalnızca sivil personel bulunduruluyor. 

Bu arada Rus hava güçlerinin Lazkiye kentindeki Hmeymim Üssüne süresiz olarak yerleştirilmesini öngören anlaşmanın da Federasyon Konseyinde 12 Ekim’de ele alınması bekleniyor. Söz konusu anlaşmaya Rus Parlamentosunun alt kanadı Duma 7 Ekim’de onay vermişti. Türk F16’larının Suriye’de bir Su-24 tipi Rus savaş uçağını düşürmesi ardından Hmeymim Üssüne de S-400 bataryaları yerleştirilmişti. (DIŞ HABERLER)


 

ÖNCEKİ HABER

‘Vize muafiyeti konusu çok zor’

SONRAKİ HABER

Corbyn: Suriye’ye saldırılar durmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...