10 Ekim 2016 15:07

40 günde 88 asker hayatını kaybetti

Genelkurmay Başkanlığı, 40 gün içerisinde 88 askerin hayatını kaybettiğini 152’sinin de yaralandığını açıkladı.

Paylaş

Şemdinli’de yaşanan bombalı saldırıda çok sayıda askerin hayatını kaybetmesi üzerine yazılı bir açıklama yayınlayan Genelkurmay Başkanlığı, 29 Ağustos tarihinden beri yaşanan çatışmalardaki bilançoyu açıkladı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin açıklamasına göre, son 40 gün içerisinde 88 askerin hayatını kaybettiği ve 152’sinin yaralandığını ifade edildi. TSK, açıklamasında aynı dönem içerisinde 417 PKK’linin de hayatını kaybettiğini duyurdu. TSK açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“TSK ve güvenlik kuvvetlerimizin tüm unsurları tarafından, bölücü terör örgütüne karşı ülkemiz çapında son yılların en etkin ve kapsamlı terörle mücadele harekatı büyük bir azim ve kararlılıkla yürütülmektedir.

Bu kapsamda 29 Ağustos 2016’dan bugüne kadar tüm yurtta icra edilen operasyonlar sonucunda 417’si ölü, 61’i yaralı, 41’i teslim olarak, 18’i yakalanarak toplam 537 terörist ele geçirilmiştir. Bu amaçla teröristler tarafından bırakılan havan, roket, Doçka ve bu silahlara ait çok miktarda mühimmat ele geçirilmiştir.

Aynı dönemde icra edilen operasyonlarda 88 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 152 silah arkadaşımız yaralanmıştır. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kürtçe okula  mühür vuruldu

SONRAKİ HABER

‘Vize muafiyeti konusu çok zor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...