10 Ekim 2016 15:01

Özmen: Elçi’nin mirasını büyüteceğiz

Diyarbakır Barosu başkanlığına seçilen Ahmet Özmen, Elçi’nin kendilerine bıraktığı mirası büyüterek ileriye taşıma sorumluluklarının olduğunu söyledi.

Paylaş

Diyarbakır Barosu başkanlığına seçilen Avukat Ahmet Özmen, baronun mücadeleci kimliğini ve Tahir Elçi’nin kendilerine bıraktığı mirası büyüterek daha ileriye taşıma gibi sorumlulukları olduğunu vurguladı. 

Bölge’nin en büyük barosu olan Diyarbakır Barosu, hafta sonu seçime giderek yeni başkanını seçti. Genel Kurulda başkan seçilen Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, günümüzde yaşanan sorunları, buna karşı çözüm yolları ve baro olarak ilerde neler yapacaklarını anlattı. 

Seçimde ortaya çıkan sonucun hem Diyarbakır Barosuna hem de bütün halka hayırlı olması temennisinde bulunan Özmen, “Son bir yıldır ne yazık ki bölgemizde ağır çatışmalı süreç devam etmekte. Başta Cizre, Sur, Silopi, İdil ve Şırnak gibi kentlerde çatışmalardan kaynaklı yıkımlar gerçekleşti. Bu çatışmalarda başta siviller olmak üzere birçok can kaybımız oldu. Bu kayıplar arasında Sevgili Başkanımız Tahir Elçi de vardı. Önümüzdeki süreç daha da sıkıntılı geçecek gibi görünüyor. Umut ederim ki bu konuda yanılırız. Ama OHAL 3 ay süreyle uzatıldı, AİHM sözleşmesi askıya alındı. İçinde bulunduğumuz tablo insan hakları açısından çok iç açıcı değil. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yargının içinde bulunduğu durum da çok kötü. Türkiye çok kötü ve zor günlerden geçiyor. Hak ve özgürlüklerin ihlallerini tespit etmek, durdurulması konusunda girişimlerde bulunmak, bununla mücadele etmek, bunları raporlamak, yargıya ve uluslararası mekanizmalara başvurma konusunda Diyarbakır Barosunun çok ciddi görev ve sorumlulukları var. Diyarbakır Barosunun geçmişten beri sürdürdüğü hak, hukuk, adalet ve demokrasi, barış ve toplumsal sorunlarımızın ancak toplumsal bir uzlaşı barış içerisinde diyalog ve müzakere ile çözülebileceği yönündeki görüşünü bütün kamuoyu bilmekte” diye kaydetti. 

Baronun yönetim kuruluna seçilen çalışma arkadaşlarıyla birlikte önümüzdeki dönemde Diyarbakır Barosunun misyonuna uygun çalışmalar yapacakları konusunda hiç kimsenin şüphe ve kuşkusu olmaması gerektiğini vurgulayan Özmen, “Bunun yanı sıra Sevgili Baro Başkanımız Tahir Elçi’nin bize bırakmış olduğu bir miras var. Bize düşen bu mirası sahiplenmek daha da büyütmek ve daha ileriye taşımak. Biz önümüzdeki 2 yıl içerisinde hem Diyarbakır Barosunun misyonuna hem de Tahir Elçi’nin bize bırakmış olduğu mirasa uygun bir yönetim anlayışıyla hem toplumsal meselelere hem de avukatlık mesleğinin tüm sorunlarını ortadan kaldırmaya yönelik mücadelemizi sürdüreceğimizin bilinmesini isterim” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Van’da barış güvercinleri anıldı

SONRAKİ HABER

Kürtçe okula  mühür vuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...