10 Ekim 2016 14:55

Van’da barış güvercinleri anıldı

Van’da 10 Ekim Ankara Katliamınıda yaşamını yitirenler yapılan basın açıklaması ile anıldı. 

Paylaş

Feqiyê Teyran Parkı’na karanfiller bırakılarak başlayan anma etkinliğinde “1 yıl oldu, Unutmadık, Affetmeyeceğiz” yazılı pankart açıldı. Aralarında KESK, DİSK, TMMOB, DBP, EMEP, HDP ve bir çok demokratik kitle örgütünün bulunduğu Van Emek ve Demokrasi Platformu,  bir dakikalık saygı duruşunun ardından “Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi” sloganı attı. 

Van Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklamayı okuyan KESK Şubeler Platformu Dönem sözcüsü Şükrü Kaçici “Savaşa inat, Barış Hemen Şimdi” demek için 10 Ekim 2015’te Türkiye’nin göbeğinde, ülkenin dört bir yanından bir araya gelen işçilerin, emekçilerin, gençlerin ve kadınların ülkenin en acımasız katliamına maruz kaldığını söyledi.

‘YAŞANANLARIN ÜZERİNİN ÖRTÜLMESİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Acı ve öfkelerinde en küçük bir azalmanın olmadığına dikkat çeken Kaçici, “Acımız çok büyük ve tarifsizdir. 10 Ekim katliamını planlayarak yapanlar da, önceden haber aldıkları halde hiçbir önlem almayıp, katillerin arkasındaki güçlerin ortaya çıkmasını engelleyenler de bellidir. Katiller tespit edilmiş ancak, katliamın yaşanmasında ihmali olanlar, katliamı önleyebilecekken kılını kıpırdatmayanlar hala görevlerinin başındadır. Aradan ne kadar geçerse geçsin, 10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, asıl sorumluların korunmasına ve yaşananların üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi. Kaçici, 10 Ekim Ankara katliamının yıl dönümünde kaybedelenlere mücadelelerini daha ileri taşıma sözü verdiklerini söyledi.

Açıklamanın ardından üzerinde “10 Ekim’i unutma, Unutturma”, “Barış hemen şimdi” yazıları olan beyaz balonlar gökyüzüne bırakıldı. (Van/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ankara katliamında yaşamını yitirenler Dersim’de anıldı

SONRAKİ HABER

Özmen: Elçi’nin mirasını büyüteceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...