18 Mayıs 2012 11:15

Çay üreticileri: Başbakan Rize'de seçime girme!

Rize’de çay üreticileri çay taban fiyatını ve Tarım Bakanı Mehdi Eker’i protesto etti. 2012 yılı yaş çay kampanyasını açıklamak için geldiği Rize’de çay üretcilerinin protestolarıyla karşılanan Tarım Bakanı Mehdi Eker’in istifası istendi.Yaş çay kampanyasının başlatılmasıyla birlikte &

Çay üreticileri: Başbakan Rize'de seçime girme!
Paylaş
Gençağa Karafazlı

Yaş çay kampanyasının başlatılmasıyla birlikte çayda kota ve kontenjan uygulamasından vazgeçilmemesi üreticileri isyan ettirdi. Çay üreticileri kota ve kontenjan uygulamalarını ÇAYKUR Genel Müdürlüğü önünde yaptığı eylemle protesto etti. Çay üreticileri bir kamyon yaş çayı ÇAYKUR Genel Müdürlüğü önüne döktü. Üreticilerin yaş çay fiyatını belirlemek için Rize’ye gelen Tarım Bakanı Eker’e de üreticilerin öfkesi büyüktü. Eylemde üreticiler “Özel sektör başbakanı”, “Fabrikalar yatıyor kontenjan 7 kg”, “Başbakan Rize’de seçime girme”, “Özel sektör uşağı genel müdür istemiyoruz” dövizlerini taşıdı.

Üreticilerin eyleminin devam ettiği sırada çay taban fiyatı 1 lira 20 kuruş, destekleme fiyatı 2 kuruş olmak üzere toplam 1 lira 22 kuruş yaş çay taban fiyatının açıklanması üreticilerin tepkisini büyüttü. Polisin bütün uyarı ve engellemelerine rağmen çay üreticileri eylemlerine devam etti. Eylem sürüyor.

Pazartesi günü Fındıklı ilçesi başta olmak üzere çay üreticileri birçok il ve ilçede eylem yapacak. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Togo işçileri Ankaralı emekçilerden destek istiyor

SONRAKİ HABER

SDÜ’de şenlikler boş, hava hoş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...