10 Ekim 2016 14:21

Alpay: Barışçıların içi müzakere başladığında rahat olacak

Tutuklu gazeteciler için tutulan "Özgürlük Nöbeti"ne mektup yollayan barışçıların içinin müzakereler başladığı zaman rahat olacağını söyledi. 

Paylaş

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesinin tutuklu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Zana Bilir Kaya ve Yayın Danışma Kurulu üyeleri yazar Aslı Erdoğan ve dil bilimci Necmiye Alpay için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde başlatılan "Özgürlük Nöbeti" 14’üncü haftasında devam etti. 

14'üncü haftasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Büyükçekmece Kadın Komisyonu ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl İnsan Hakları ve Hukuk Komisyonu ile CHP Kadıköy ilçe İnsan Hakları Komisyonu devraldı. Nöbete, Barış Vakfı, Sosyal Demokrasi Vakfı, Bakırköy Birleşik Haziran Hareketi, Yayıncı Orhan Koçak ile yazar Süha Oğuz katıldı. "Özgür düşünce susturulamaz", Kızılkaya, Alpay, Kaya, Erdoğan'ın fotoğraflarının olduğu "Özgürlük nöbetindeyiz" ve "Gün duvarları yıkma günüdür, özgürlük için nöbetteyiz" yazılı pankartlar açıldı.

'KARANLIK VE ZOR GÜNLERİ DAYANIŞMA İLE AŞACAĞIZ'

Aslı Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'nden arkadaşı Hülya Demirer, Aslı Erdoğan'a uzun süren çabanın ardından kendisine hırka verildiğini belirterek, "Hırkamın kendisine verilmesi beni mutlu etti. Karanlık ve zor günlerden geçiyoruz, bunu dayanışma ile aşacağımızı düşünüyorum" dedi. 

'SAVAŞTAN DEĞİL, BARIŞTAN YANAYIZ'

CHP İstanbul İnsan Hakları ve Hukuk Komisyonu üyesi avukat Tuğba Torun da, Türkiye’nin en büyük sorununun demokrasi sorunu olduğuna işaret ederek, " Susturma ve baskılar ile karşı karşıyayız. Düşünce, ifade, laiklik karşısında olan bütün uygulamalar karşısındayız. Savaştan değil barıştan yanayız" diye mücadele sözü verdi. 

'BUGÜNDE İFADE VE DÜŞÜNCE ÖZGÜR DEĞİL'

50 yıl önce de ifade ve düşünce özgürlüğünün olmadığını hatırlatan HDP Büyükçekmece Kadın Komisyonu üyesi Müzeyyen Pervan da, "Arada mola ve nefesler aldık. Ama bugün geldiğimiz noktada yine düşünce ve ifade özgür değil. Aslı, Necmiye, Özgür Gündem çalışanları ve diğer bütün gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi. Aslı Erdoğan için Kadıköy Akademi Kitap Evi'nde atölye açan okurlarından Nilay Soysaldı ise, atölyeye ilişkin bilgi vererek, herkesin bu atölyelere katılmasını istedi. 

‘SİZLER BARIŞIN NÖBETÇİLERİSİNİZ’

Konuşmaların ardından Aslı Erdoğan ile Necmiye Alpay’ın yolladığı mektuplar okundu. Necmiye Alpay’ın gönderdiği mektupta, “10 Ekim Ankara barış mitinginin katili: barışçıların içi ne zaman rahat olacak? Bir ateşkes sağlandığında, iki müzakereler başladığında temel hak ve özgürlükler içselleştirme yoluna girildiğinde bundan uzağız. Sizler barışın nöbetçilerisiniz” dedi. Aslı Erdoğan ise gönderdiği mektupta, kendisini destekleyenlere teşekkür dileklerinde bulundu. 

Açıklamanın ardından nöbet sonlandı. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

SES’ten Ankara’daki saldırı ve gözaltılara tepki

SONRAKİ HABER

Adil yargılama hakkı ihlal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...