10 Ekim 2016 13:51

Kongrede nükleere övgü Mersin’de onay!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Enerji Kongresinde nükleere övgüler dizdiği sırada Mersin Büyükşehir Belediyesinde Akkuyu Nükleer Santrali çevre planına girdi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 23. Dünya Enerji Kongresi’nin açılışında yaptığı konuşmada, 2010 yılında Rusya’yla imzalanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi ve Japonya’yla imzalanan Sinop Nükleer Güç Santrali Projesi’ne övgüler dizdi. Erdoğan üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmek için de arayış içinde olduklarını söyledi. Erdoğan’ın kongrede konuşma yaptığı sırada Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yaşam savunucularının ve Mersin halkının tüm itirazına rağmen AKP’li ve MHP’li belediye meclis üyeleri Akkuyu Nükleer Santral projesinin 1/100.000 ölçekli plana işaretlenmesini kabul etti.

ERDOĞAN: 3. NÜKLEER SANTRAL PROJESİ İÇİN HAZIRLIK YAPIYORUZ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 23. Dünya Enerji Kongresi’nin açılışında yaptığı konuşmada, “2010 yılında Rusya Federasyonu ile Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi’nin gerçekleştirilmesine yönelik bir hükümetlerarası anlaşmayı imzaladık. Japonya’yla da Karadeniz kıyısında tesisine karar verilen Sinop Nükleer Güç Santrali Projesi için bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz. Hedefimiz, önümüzdeki yıllarda elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 10’unun nükleer enerjiden karşılanmasıdır” dedi. Erdoğan, Rusya’nın gazı Karadeniz üzerinden Türkiye’ye sevk etmeyi öngören Türk Akımı Projesi’ne de olumlu baktıklarını söyledi. 

“Yapılan araştırmalar, bu gaz için en karlı ve ekonomik güzergahın Türkiye olduğunu gösteriyor. Ülkemizin doğalgaz ve enerji ticaret merkezi haline gelebilmesi adına yeni ve önemli yatırımların arifesindeyiz” diyen Erdoğan, yıl sonunda ve 2017’de enerji alanında yeni projelerin gündeme geleceğini açıkladı.

AKP VE MHP OYLARIYLA KABUL EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuşmayı yaptığı sıralarda Mersin Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında da Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin il planına işaretlenmesi için oylama yapıldı.

Tüm engelleme çabalarına rağmen CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve Mersin Çevre ve Doğa Derneği üyelerinin de katıldığı toplantıda yaşam savunucuları ile birlikte HDP ve CHP’li belediye meclis üyeleri nükleer santrale karşı çıkarken planda santrale yer verilmemesini istedi.

Ancak Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin 1/100.000 ölçekli plana işaretlenmesi AKP ve MHP’li belediye meclis üyelerin oylarıyla kabul edildi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’ın Musul ısrarı sürüyor

SONRAKİ HABER

Ankara'da gözaltına alınanların ifadeleri alınıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa