10 Ekim 2016 13:20

Uğur Erman Karakoç: Şiirler bile onları korkutuyor

İ.Ü'de 10 Ekim katliamında ölenlerin anılması sırasında gözaltına alınan Uğur Erman Karakoç 'Katliamın hesabını sormak için mücadele edeceğiz' dedi.

Paylaş

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bahçesinde dün sabah saatlerinde yapılmak istenen 10 Ekim Katliamı anmasına polis saldırdı. Polis anmaya katılan öğrencileri yere yatırarak darbetti. Ankara Katliamı’nda bacağından yaralanan Emek Gençliği Üyesi Uğur Erman Karakoç da, polisin saldırısına maruz kaldı. Polisin Karakoç’u yere yatırarak ters kelepçe yaptığı ve gözaltına alınan bir kişiyi de Karakoç’un üstüne attığı öğrenildi. Tedavisinin devam ettiği, bacağında bulunan yaradan dolayı yapay damar takıldığı öğrenilen Karakoç’la birlikte 14 öğrenci gözaltına alındı. Vatan Emniyete götürülen 14 kişi öğleden sonra serbest bırakıldı. 

‘BENİ KORUMAK İSTEYEN ARKADAŞIMI DA DARBETTİLER’

Serbest bırakılmasının ardından gazetemize konuşan Uğur Erman Karakoç, anma sırasında bir öğrencinin “Yer yüzü aşkın yüzü oluncaya dek” şiirini okumaya başladığı sırada önce özel güvenliğin gelerek, “Şiir okuyamazsınız” dediğini anlattı. Daha sonra anma yerine polisin geldiğini ve gözaltı yapmaya başladığını aktaran Karakoç, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ben yerde birini gördüm. Darbediyorlardı. Onu kurtarmak isterken polis beni tutup yere yatırıp darbetmeye başladı. Üzerime bir arkadaşımı attı. O sırada başka bir arkadaşım beni göstererek ‘Onu almayın sakat o’  diye bağırınca polis onu da dövüp gözaltına aldı” dedi. Gözaltı aracına bindirildikleri esnada polisin bir öğrenciye “Ne bakıyorsun” diyerek tokat attığını söyleyen Karakoç, “Ters kelepçe yaptılar. Kelepçeyi çok sıktıkları için elimizde izler oluştu” dedi. 

ŞİİR BİLE ONLARI KORKUTUYOR

Polis şiddetine ve iktidara tepki gösteren Karakoç, “Kendi üniversitemde bir şiir bile onları rahatsız etti. Bırak slogan atmayı şiir bile onları bu kadar korkutuyorsa kendi sonlarıın geldiğinin farkındalar. Ne 10 Ekim mağdurları ne üniversite öğrencileri olarak, devletin ve üniversite yönetimlerinin baskılarına karşı susmayacağız. 10 Ekim ve diğer katliamların hesabını sormak için mücadele edeceğiz” diye konuştu. 

Öte yandan sabah saatlerinde kampüste yaşanan saldırıdan kısa bir zaman sonra ikinci kez polis saldırısı yaşandı. Merkez kampüste anmak yapmak isteyen öğrencilere yönelik polis müdahalesinde en az 30 öğrenci gözaltına alındı. (İstanbul/EVRENSEL)  

ÖNCEKİ HABER

Yeniden Yeşil Yol ısrarı: 11 gözaltı

SONRAKİ HABER

Erdoğan’ın Musul ısrarı sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...