10 Ekim 2016 12:30

ÇOMÜ’deki 10 Ekim anmasına polis saldırdı 

Çanakkale Onsekiz Mart öğrencilerinin üniversitede düzenlemek istediği 10 Ekim anma programına polis saldırarak çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı.

Paylaş

Seçkin SAĞLAM
Çanakkale 

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından ülkede yaşanan çatışma ve şiddet ortamının son bulması talebi ile geçtiğimiz yıl 10 Ekim’de Ankara’da düzenlenen miting öncesinde yaşanan bombalı saldırıda yaşamını yitirenleri anmak amacı ile üniversite içinde açıklama düzenleyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerine polis saldırdı.

Üniversite yemekhanesinde yaşanan arbede sonrasında 15’in üzerinde öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrenciler sağlık kontrolü için Çanakkale Devlet Hastanesinin Acil Servisine götürüldü. Acil Servis önüne öğrencilere destek olmak amacı ile gelenler ise polisin sert tavrı ile karşılaştı. 

Gözaltı aracındaki öğrencilerin, “bize şiddet uygulanıyor” demesine tepki gösteren Halkevi Çanakkale Başkanı Mehmet Öztürk, bunun üzerine polis ekipleri ile tartışmaya başladı. Olayları cep telefonu ile kaydetmeye çalışan Halkevi üyesine polis ekiplerinin müdahale etmesi sonrasında arbede yaşanırken, Halkevi Çanakkale Başkanı Mehmet Öztürk ve telefon ile görüntü almaya çalışan Halkevi üyesi bir kişi gözaltına alındı. 

Yaşanan olayın ardından tepki gösteren TTB Çanakkale Tabip Odası Başkanı Güleada Erensoy ve polis ekipleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Sağlık kontrolü için Acil Servis içinde bulunan gözaltındaki öğrencilere su götürmek amacı ile içeri girmek isteyenler ise polis ekipleri tarafından engellendi. Gözaltındaki üniversite öğrencileri sağlık kontrolü sonrasında ifadeleri alınması için Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.


 

ÖNCEKİ HABER

Bağdat'la Ankara arasında 'Musul' atışması sürüyor

SONRAKİ HABER

Bursada gözaltına alınan 33 kişi serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...