18 Mayıs 2012 11:09

Togo işçileri Ankaralı emekçilerden destek istiyor

Sendikalı oldukları için işten atılan TOGO Ayakkabı işçileri, bir yandan fabrika önünde direnişlerini sürdürürken, diğer yandan Ankaralı emekçilere kendilerini anlatıp destek istiyor.TOGO Ayakkabı’da kölece çalışma koşulları ve düşük ücretlere tepki göstererek Deri-İş Sendikası’na &

Togo işçileri Ankaralı emekçilerden destek istiyor
Paylaş

TOGO Ayakkabı’da kölece çalışma koşulları ve düşük ücretlere tepki göstererek Deri-İş Sendikası’na üye olmalarının ardından işten atılan 35 işçinin direnişi 3. haftasını da geride bıraktı. Valilik ve polisin baskılarını büyük oranda püskürten işçiler, fabrika önünde direnişlerini sürdürürken, diğer yandan TOGO mağazaları önünde patronun sendika düşmanı tutumunu teşhir ediyor.

İşçiler önceki akşam İzmir Caddesi üzerindeki TOGO mağazası önünde dağıttıkları bildirilerle TOGO’daki kölece çalışma koşullarını Ankaralı emekçilere anlatarak direnişe destek istedi. “TOGO’ya sendika girecek başka yolu yok” sloganı atan işçiler burada yaptıkları açıklamada, direnişlerinin sendikalı olarak işbaşı yapana kadar süreceğini belirtti.

Burada konuşan Deri-İş Örgütlenme Uzmanı Engin Çelik, TOGO işçilerinin sendika hakkının tanınması için patrona bir kez daha çağrı yaptı.

SENDİKALARI GEZİYORLAR

Taşeronlaştırmaya karşı eylem yapan Genel-İş üyesi işçilere de destek veren TOGO işçileri, bir yandan da sendikalara ziyaretler yaparak direnişe destek istiyor. Önceki gün Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara 1 No’lu Şube’nin işyeri temsilcileri toplantısına katılan işçiler, TOGO’da yaşanan süreç hakkında temsilcilere bilgi verdi. Dayanışmanın mücadelelerine güç kattığını ifade eden işçiler, emekçilerden ve sendikalardan destek beklediklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak’ta sadece bir doğum doktoru var!

SONRAKİ HABER

Çay üreticileri: Başbakan Rize'de seçime girme!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa