10 Ekim 2016 11:48

3 işçinin ölümünde suç sadece şoföre kesildi

3 işçiye çarparak ölümlerine neden olan sürücünün yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

Paylaş

TEM Otoyolu Ümraniye mevkiinde yeni yıl sabahı Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekibinden 3 işçiye çarparak ölümlerine neden olan sürücünün yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Sürücüye, 17 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, kar lastiği olmadan zorla işe gönderen şirket yetkilileri için ise bir karar çıkmadı.

DHA’nın haberine göre Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın 3. duruşmasına tutuklu sanık Servet Bozkurt, ölenlerin yakınları ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti sanık Servet Bozkurt’un olayda asli ve tam kusurlu olduğunu, 1.71 promil alkollü olması nedeniyle bilinçli taksir suçunu işlediğini belirtti. Sanık Bozkurt “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan ilk önce 21 yıl hapis cezasına çarptırılırken yargılama sürecindeki davranışları dikkate alınarak cezasında indirime gidildi. Mahkeme, 17 yıl 6 ay hapse çarptırılmasına ve ehliyetine 2 yıl süreyle el konulmasına hükmetti.

‘GİTMEK ZORUNDA OLDUĞUMU SÖYLEDİLER’

Sanık Servet Bozkurt, daha önce verdiği ifade de çalıştığı şirketin aracında kar lastiği olmadığını söylemişti. Bozkurt, “Şirkete kar lastiğim olmaması nedeniyle müşteriyi alamayacağımı söyledim. Gitmek zorunda olduğumu söylediler. Müşteri de aracıma binmeyi reddetti. Bir sonraki müşteriye doğru yola çıktım. Otoyolda en sol şeritteydim. Bir otobüs beni sıkıştırdı. Orta şeride geçmek isterken aracım kaymaya başladı. O anda işçileri gördüm. İşçilere vurmamak için kar küreme aracının bıçak kısmına vurdum. Daha sonra işçilerin yanına gidip ambulansa haber verdim. Yolda uyarıcı hiçbir işaret yoktu” demişti. Bozkurt, yeni yıl olduğu için alkollü olduğunu da söylemişti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

John Lennon’ın hayatı çizgi roman oluyor

SONRAKİ HABER

Bağdat'la Ankara arasında 'Musul' atışması sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...