10 Ekim 2016 10:31

Antep'ten 'Sorumluları açığa çıkarın' talebi

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB Gaziantep Şubeleri, DİSK Bölge Temsilciliği’nde bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamının yıl dönümünde KESK, DİSK, TMMOB ve TTB Gaziantep Şubeleri, DİSK Bölge Temsilciliği’nde bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Yapılan açıklamada, “10 Ekim Katliamının üzerinin örtülmesine, Ankara’nın kirli, karanlık dehlizlerine hapsedilmesine izin vermeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun, emek, barış ve demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacağız” mesajı verildi.

Basın toplantısını düzenleyen kurumlar adına açıklamayı DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü okudu. 10 Ekim’de hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından Güdücü, bir yıl önce Ankara’ya “Savaşa inat, barış hemen şimdi” demek için gidildiğini hatırlattı. Güdücü, “İşçiler, kamu çalışanları, işsiziler, yoksullar, mağdurlar olarak sesimizi duyurmak için gitmiştik. Ankara’da gür bir barış sesi çıkacakken, bu iradeye bomba konuldu. 10 Ekim 2015’te Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük katliamı başkent Ankara’da gerçekleştirildi” dedi.

Başta Ankara Katliamı olmak üzere son bir yılda Türkiye’nin pek çok yerinde gerçekleştirilen bombalamaların “Bilinçli olarak yapıldığını” ifade eden Güdücü, “İnsanlarımızı kutuplaştırmaya ve bir arada yaşama olanaklarını ortadan kaldırmaya, ülkemizi bir kaosa sürüklemeye yönelik adımlar olduğu bugün daha net ortaya çıkmıştır” dedi.

Açıklamada, bugüne kadar 10 Ekim katliamının tüm sorumlularının bulunamamasına dikkat çekildi ve “Sadece tetikçiler değil, azmettiren, zemin hazırlayan, kolaylaştıranlar kimlerse, açığa çıkarılarak yargılanmalıdır” denildi. Güdücü, ortak açıklamayı şu sözlerle bitirdi: “Şimdiden vicdanlarda mahkûm olanların yargı önünde de mahkûm olacaklarından kuşkumuz yoktur! 10 Ekim Ankara Katliamında kaybettiklerimizi unutmadık. Her 10 Ekim’de, her ayın 10’unda biz sorumluların açığa çıkarılması talebiyle onları anmaya devam edeceğiz.”

ANKARA’DAKİ POLİS SALDIRISI KINANDI

Basın toplantısında İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Yönetimi’nden Burkay Güçyetmez söz alarak bugün Ankara Garı önünde katliamı kınamak üzere bir araya gelenlere yönelik saldırıyı kınadıklarını belirtti. Güçyetmez “Bu ülkede barış diyen, emek diyen insanlara ihtiyacımız var” dedi ve Ankara’da gözaltına alınan arkadaşlarının bir an önce bırakılmasını talep ettiklerini söyledi.

KATLİAMLARDAKİ ANTEP BAĞLANTILARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Toplantıya siyasi parti temsilcileri ve HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul da katıldı. Toğrul söz alarak bu katliamların hemen hepsinde Antep’in adının geçtiğini belirtti ve “Her katliam sonrası faillerin ya buradan gittiğinden ya da buradaki bağlantılarından söz ediliyor” dedi. Bir ayı aşkın bir süredir güvenlik nedeniyle Düztepe Cemevi’nin kapatılmasını da gündeme getiren Toğrul, “Güvenlik alınmalıdır. Ama bu güvenlik halkın yaşam alanlarını daraltan, bir araya gelip taleplerini dile getirmeye çalışanların sesini kısan bir anlayışla olmamalıdır. Güvenlik alacaksanız, IŞİD ve onunla bağlantılı olabileceklere yönelik, onun faaliyetlerine yönelik önlem alın” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da gazeteciler basına darbeye karşı eylemde

SONRAKİ HABER

Silvan'da roketli saldırı: 1 asker yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa