10 Ekim 2016 10:01

Emek Gençliği'nden İÜ'deki saldırıya tepki

İstanbul Üniversitesi Emek Gençliği, Ankara Katliamı'nın yıl dönümünde gerçekleştirilen saldırıya dair açıklama yaptı.

Paylaş

Emek Gençliği, İstanbul Üniversitesi'nde Ankara Katliamı'nın yıl dönümünde akdemisyenler ve öğrencilerin birlikte yapmak istedikleri açık derse yönelik saldırıya dair açıklama yayımladı. Açıklamada “Polis terörü değil, demokratik, laik eğitim!” talebi dillendirildi. Yapılan saldırılar karşısında bir araya gelme çağrısı yapıldı.

İstanbul Üniversitesi Emek Gençliği’nin açıklaması şöyle:

“Bugün İstanbul Üniversitesi'nde 10 Ekim katliamının yıl dönümünde, akademisyenler ve öğrencilerin yapmak istediği açık derse çevik kuvvet ve polis ekipleri plastik mermi ve coplarla saldırdı.

AKP hükümeti OHAL ve KHK’leri bahane ederek üniversitelerde düşünceyi ifade özgürlüğüne saldırmaktadır. Daha bugün İTÜ’de konuşan Başbakan, üniversitelerin özgür düşüncenin ortamı olduğunu söylerken İstanbul Üniversitesi'nde onlarca öğrenci gözaltına alınmış, darbedilmiştir. Başbakanın bahsettiği özgürlük tek sese biat etme özgürlüğü müdür? OHAL bahanesiyle bugün demokratik haklarımızı kısıtlamaya, bizleri taleplerimiz etrafında bir araya gelemez hale getirmeye çalışıyorlar.

Bizler üniversitede bilimi, laikliği, demokrasiyi savunuyoruz. Bugün yapılan saldırıyı kınıyor ve İstanbul Üniversitesi'nde parasız, bilimsel, demokratik bir eğitim mücadelesini sürdürmeye, bu saldırıları birlikte püskürtmeye tüm üniversite öğrencilerini çağırıyoruz.

Parasız Bilimsel Demokratik Eğitim!
OHAL Kaldırılsın KHK’ler Geri Alınsın!” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Artık hepimizin Elif’i oldu'

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da gazeteciler basına darbeye karşı eylemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa