10 Ekim 2016 08:45

Kılıçdaroğlu'nun katıldığı sempozyumda 10 Ekim protestosu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı İslam sempozyumunda 10 Ekim Ankara Katliamı protestosu yapıldı.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Günümüz İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları" sempozyumuna katıldı.

Kılıçdaroğlu kendisinden önceki konuşmacıları dinlerken salonda 10 Ekim Ankara Katliamı'nın yıl dönümü sebebiyle protesto yapıldı.

Sendika.org'un haberine göre sabah saatlerinde başlayan sempozyuma giden Halkevleri üyeleri, tepkilerini dile getirmek için, Ankara Katliamı’nın gerçekleştiği saat olan 10.04’te ayağa kalkarak konuşma yapmak istedi. “Bugün 10 Ekim…” diye söze başlayan Halkevleri üyesi, bir başka söz söylemeye fırsat bulamadan polisler ve sivil giyimli şahıslardan oluşan bir grubun hücumuna uğradı.

Bunun üzerine salonda bulunan diğer Halkevciler de ellerinde 10 Ekim Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarıyla ayağa kalkıp “10 Ekim’i unutma unutturma!” diye slogan atmaya başladı. Polisler apar topar 8 Halkevleri üyesini gözaltına alarak salon dışına çıkardı.

Halkevleri üyeleri yarım saat boyunca 2 metrekarelik bir alanda tutuldu. Daha sonra “kimlik kontrolü yapılacak” denerek polis aracına götürüldü ve kısa süre sonra da serbest bırakıldılar.

Serbest bırakıldıktan sonra Sendika.Org’a konuşan Halkevciler, bina için tutuldukları sürede yanlarına CHP’li yöneticilerin geldiğini, salona girerek konuyla ilgili konuşma yapma isteklerini dile getirdiklerinde, “İçeri girmeniz mümkün değil. Bu, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün ve Genel Merkezin karar verdiği bir etkinlik” şeklinde yanıt aldıklarını söyledi.

Eylemciler kimi CHP üyelerinin gözaltına alınmaları sırasında buna tepki gösterdiğini ve bu etkinlikten kendilerinin de rahatsız olduğunu dile getirdiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun IŞİD'in gerçekleştirdiği 10 Ekim Ankara Katliamı'nın yıl dönümünde bu konferansa katılması eleştirilere neden olmuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

‘Edebiyat, hayır demektir’

SONRAKİ HABER

Ferrero’da grev başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...