10 Ekim 2016 08:04

Ayşe Deniz ve Berna Koç mezarı başında anıldı

10 Ekim Ankara Katliamı'nın birinci yıl dönümünde, katliamda hayatını kaybedenler Ayşe Deniz ve Berna Koç'un mezarı başında anıldı.

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı'nın birinci yıl dönümünde, katliamda hayatını kaybedenler Ayşe Deniz ve Berna Koç'un mezarı başında anıldı.

İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri Karşıyaka Doğançay mezarlığında, 10 Ekim'de hayatını kaybeden Ayşe Deniz ve Berna Koç'u mezarı başında andı. Katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu ve üzerinde "Katilleri tanıyoruz, unutturmayacağız. Mücadeleleri mücadelemize ışık tutacak" yazılı pankart açılırken sık sık, "Onlara sözümüz barış olacak", "Ankara'yı unutma unutturma" sloganları atıldı.

Kurumlar adına konuşan TMMOB İzmir İKK Sözcüsü Melih Yalçın, 1 yıl önce bugün ülkede ölümler yaşanırken 'Barış hemen şimdi' demek için Ankara'da toplandıklarını hatırlatarak, "Barış için toplanmıştık ama bombalar patlatarak arkadaşımızı öldürdüler. Bir yıl geçmesine rağmen bu bombalama eyleminin failleri bulunmadı. Bu işte sorumlulukları, ihmalleri olan, bu işe bizzat yol veren ve gösteren insanlar hala bulunmadı. Sorumlular bulunana kadar mücadele edeceğiz" dedi. Hükümetin katliamı unutturmaya çalıştığını söyleyen Yalçın, "Bugün Ankara'da anma etkinliğine polis müdahale etti. Hala daha bu katliamı unutturmaya çalışıyorlar. Aslında bu işteki sorumluluklarını unutturmaya çalışıyorlar. Onlar ne kadar unutturmaya çalışırlarsa çalışsınlar biz asla unutmayacağız unutturmayacağız" dedi.

Daha sonra söz alan Ayşe Deniz'in üyesi olduğu İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZMMMO) Başkanı Vedat Adak ise, binlerce kişinin savaşa inat barışı savunmak için Ankara'ya gittiğini hatırlatarak, "Vahşetinizden, şiddetinizden korkmayacağız. Toplumsa barış için mücadele etmekten yılmayacağız. Eşit, özgür demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi. Konuşmalardan sonra mezarlara çiçekler bırakıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

A101, başarı hikayesi yazan işçilere 'şükranını' sundu

SONRAKİ HABER

Kapatılan Zarok TV’ye şarkılı destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...